Bendra asmens sveikata priklauso nuo to, ar tinkamai veikia visos jo gyvybinės veiklos organai. Endokrininė sistema yra labai svarbus gyvybiškai svarbus organas, jungiantis daugelį mūsų kūno dalių. Jei bent vienas iš organų neveikia, visa endokrininė sistema pradeda netinkamai veikti. Ir tai veda prie sveikatos pablogėjimo, ir yra daug pasekmių ligos forma. Jei hormonas yra didelis, vyrams ir moterims yra problemų dėl skydliaukės, o tai yra neigiama sveikatai. Kodėl šis hormonas padidėja? Kokie yra simptomai ir koks gydymas yra šiuo atveju? Ši svarbi informacija kiekvienas turėtų žinoti.

Ką reiškia aukštas TSH? Padidinimo priežastys

Prieš svarstydami padidėjusį hormono kiekį, turite pasikalbėti apie normalias TSH vertes. Daugelis medicininių tyrimų parodė, kad hormono TSH dažnis kiekvienam žmogui yra individualus. Tai gali pasireikšti amžiumi ar lėtinėmis ligomis. Bet kuriuo atveju TSH lygis gali būti nustatytas tik laboratoriniu metodu, ty išsami diagnozė ir būtinų tyrimų sąrašas. Bet vis tiek yra, yra vidutinių rodiklių, nuo kurių reikia pradėti.

TSH norma yra nuo 0,4 iki 4 μMU / m, jei turite kitus rodiklius, geriau saugiai ir išlaikyti egzaminą.

Aukštas TSH nėra liga savaime, tai yra laboratorinė analizė, rodanti skydliaukės veiklos sutrikimą. TSH medicinoje paprastai vadinamas skydliaukes stimuliuojančiu hormonu, kuris rodo pirminę ar antrinę ligą. Pagrindinė liga gali būti siejama su skydliaukės liauka, o antrinė - hipotalamo ar hipofizės liga. Dažnai šis hormonas padidėja moterims, o vyrams tai yra labai retas reiškinys.

Apsvarstykite pagrindines priežastis, dėl kurių hormono TSH iškart padidėja. Visų pirma verta paminėti skydliaukės ar antinksčių nepakankamumo uždegimą. Tačiau šios ligos yra labai retos. Dažniausios šio hormono padidinimo priežastys yra šios:

  1. Labai sunkūs psichiniai sutrikimai, dažni pratimai;
  2. Chirurginė intervencija į skydliaukę (skydliaukės pašalinimas);
  3. Apsinuodijimas jodu;
  4. Specialių vaistų vartojimas;
  5. Jodo trūkumas žmonėms;
  6. Po gimdymo hipotirozė ir tiroiditas.

Jei yra kokių nors skydliaukės liaukų sutrikimų, tai gali sukelti hipotirozę. Skydliaukė pradeda gaminti mažiau hormonų, o tai lemia hormono TSH ir likusį jo poveikį. Skydliaukės pašalinimo atveju pacientui skubiai skiriamas L-tiroksino gydymas. Su maža doze hormono lygis išliks pernelyg didelis, todėl jums reikia koreguoti dozę.

Taigi, jei padidėjęs ttg, tai visų pirma yra susijęs su skydliaukės veikla.

Aukšto hormono TSH simptomai

Jei asmuo padidina TSH, tuo pačiu metu sumažėja laisvo T3 ir T4 kiekis, atsiranda šie simptomai:

  1. Viso kūno patinimas, pastebimas svorio padidėjimas, nagai ir plaukai yra labai silpni;
  2. Žmogaus emocinė būklė pablogėja, dirglumas ir nuolatinis nuovargis atsiranda;
  3. Širdies ir kraujagyslių sistemos darbe yra rimtų pokyčių: būdingi dažni slėgio svyravimai, pulsas yra labai silpnas;
  4. Susilpnėja virškinimo sistema, sumažėja apetitas ir atsiranda dažnas vidurių užkietėjimas;
  5. Žmogaus būklė pablogėja, tai pasireiškia mieguistumu ir sumažėjusi veikla;
  6. Yra anemijos požymių.

Tai yra pagrindiniai simptomai, rodantys endokrininę sistemą ir hormono TSH padidėjimą. Svarbu! Kai pasireiškia pirmiau minėti simptomai, pirmiausia turite patikrinti geras endokrinologas, kuris diagnozuos ir nustatys tinkamą gydymą.

Padidėjęs hormono TSH gydymas

Jei padidėja TSH, jums nereikia iš karto ieškoti tradicinių gydymo metodų, geriausia pasikonsultuoti su specialistu. Be to, tradiciniai metodai neturi priemonių, tarp kurių yra T3 ir T4. Taip, taip pat nerekomenduojama gydyti vien hormoniniais vaistais. Gydymas skiriamas po išsamaus diagnozavimo. Jei TSH kiekis organizme yra labai didelis, tuomet reikia nurodyti tokį vaistą kaip sintetinis tiroksinas (T4). Tai yra labai veiksmingas gydant aukštą TSH.

Tikroksinas turi savo dozę, o kiekvienam žmogui skiriasi. Tik iš testų rezultatų galima nustatyti, kokia terokino dozė turi vartoti žmogui, siekiant užpildyti jo deficitą. Iš pradžių priskiriama nedidelė tiroksino dozė, o laikui bėgant ji didėja, kol T4 ir TSH lygis normalizuosis. Net ir po to, kai tyrimai rodo teigiamus rezultatus, gydytojas kasmet turi ištirti pacientą.

Jei TSH yra padidėjusi nėščioms moterims, tokie atvejai yra atskirai specialūs.

Norint atkurti pusiausvyrą, moterims skiriami sintetiniai tiroksino analogai, vaistai, įskaitant jodą, taip pat vitaminų kompleksas nėščioms moterims. Šiuo atveju korekcija hormono yra tiesiog būtina.

Padidėjusio hormono TSH pavojus

Kartais mes tiesiog ignoruojame savo ligas, teigdami, kad gydymo metu trūksta laisvo laiko ar pinigų. Ir šiomis akimirkomis mes net nemanome apie pasekmes. Jei laikui bėgant padidėja TSH norma, galima išvengti pavojaus. Priešingu atveju turite pasiruošti daugeliui pasekmių ir komplikacijų. Dažnai jie pasireiškia medžiagų apykaitos sutrikimais, antsvoriu arba, atvirkščiai, pernelyg stora.

Dažniausios ir pavojingiausios THG pasekmės - cukrinis diabetas ir hipertenzija.

Hipotyroidizmo atvejų pasitaiko labai retai, tačiau tokie negydyti atvejai buvo tokie. Tačiau teisiate už save, kad gyvenimas su hipertenzija ar diabetu yra daug pavojingesnis. Taigi, nereikia eksperimentuoti su jūsų sveikata, geriau pašalinti ligos germą prieš tai, kol ji užsičiaups savo šaknimis.

Mes sumažiname hormono TSH žolelių kiekį

Kaip atsikratyti varikoze

Pasaulinė sveikatos organizacija oficialiai paskelbė, kad varikoze yra viena iš pavojingiausių šiuolaikinių laikų. Remiantis statistiniais duomenimis, per pastaruosius 20 metų per pirmuosius 7 metus po ligos miršta 57% pacientų, sergančių varikoze, iš kurių 29% per pirmuosius 3,5 metus. Mirties priežastys skiriasi nuo tromboflebito iki trofinių opos ir dėl jų sukelto vėžio.

Interviu sakė mokslinis institutas fllebologijos ir akademikas Rusijos medicinos mokslų akademijos vadovas, kaip sutaupyti savo gyvenimą, jei jums buvo diagnozuota varikoze. Žiūrėkite visą interviu čia.

Kas yra už TTG atsakingas? - Hormono funkcijos, analizės diagnozė ir interpretacija

Dažnai nustatant diagnozę nustatomas TSH tyrimas. Ši medžiaga vaidina svarbų vaidmenį žmogaus organizme. Bet koks nukrypimas nuo normos gali rodyti įvairias kūno būsenas, įskaitant rimtas ligas. Todėl būtina žinoti apie hormono TSH hormono, už kurį atsakinga ši medžiaga, ir jo kiekio sumažėjimo arba padidėjimo analizę.

Kas yra TTG ir už ką ji atsakinga?

TSH yra priekinis hipofizio hormonas, kuris atlieka labai svarbias viso kūno funkcijas.

Skydliaukes stimuliuojantis hormonas (TSH) yra tropinė biologiškai aktyvi medžiaga, kurią gamina priekinė hipofizės liga. Tirotropinas priklauso glikoproteinams.

Jį sudaro alfa ir beta subvienetai. Hormonų receptoriai yra ant skydliaukės liaukų paviršiaus epitelio ląstelių. Sukurtas skydliaukę stimuliuojantis hormonas veikia adenohipofizę, dėl ko jos sintezė slopinama.

Šis hormonas turi svarbias funkcijas. Todėl bet koks nukrypimas nuo normos gali būti pavojingų ligų požymis. Dažniau hormonas padidėja, kai kartu būna tam tikrų simptomų. Tačiau kartais TSH gali sumažėti, tai taip pat gali rodyti įvairias patologijas.

Patekęs į kraują, TSH aktyvuoja skydliaukės hormonų sintezę:

  • T4 - tiroksinas
  • T3 - trijodtironinas

TSH koncentracija tiesiogiai priklauso nuo šių medžiagų kiekio kraujyje. Jei indeksas sumažėja, tada padidėja tirotropinas, o jei jis yra žymiai didesnis už normą, tai, atvirkščiai, sumažėja TSH gamyba.

Be to, TSH kartu su hormonais T3 ir T4 turi tokį poveikį organizmui:

  • aktyvina baltymų gamybą
  • stimuliuoja medžiagų apykaitos procesus
  • dalyvauja šilumos mainuose
  • gerina nukleino rūgščių ir fosfolipidų sintezę
  • skatina gliukozės gamybą
  • reguliuoja raudonųjų kraujo kūnelių sintezę
  • stimuliuoja adenilato ciklą
  • padidina jodo absorbciją skydliaukės ląstelėse

TSH aktyviai veikia hormonus T3 ir T4, kurie atlieka šias funkcijas:

  • variklio aktyvumo padidėjimas
  • mąstymo spartinimas
  • kvėpavimo sistemos palaikymas
  • baltymų ir deguonies įsisavinimas audiniuose
  • padidinti stiprumą ir širdies ritmą

Svarbus hormono vaidmuo normaliu virškinamojo organo, širdies ir kraujagyslių, šlapimo ir nervų sistemos funkcionavimu. Svarbu pažymėti, kad tai užtikrina vaiko kūno augimą ir vystymąsi.

Priskyrimas analizei

Depresija, apatija, nevaisingumas, reprodukcinės sistemos sutrikimai - TSH disfunkcijos požymis

Priskirti hormono nustatymo analizę, jei yra tireotoksikozės, hipertiroidizmo, euterniozės ir hipotiroidizmo pavojus. Esant tokioms patologinėms būklėms, tokia diagnozė atliekama reguliariai.

Taip pat tyrimas dėl TSH yra nustatytas dėl nevaisingumo ir amenorėja. Reikia atlikti analizę, jei ilgą laiką sumažės kūno temperatūra, prolaktino padidėjimas organizme, sutrikus raumens funkcijai.

Kita moterų diagnozavimo būklė yra nėštumo būsena. Sistema analizuojama žmonėms, turintiems skydliaukės ligos istoriją.

Taip pat rekomenduojama diagnozuoti senyvas moteris.

Tyrimai TSH lygmeniu atliekami tokiais atvejais:

  • vilkinti psichinę ar fizinę vaiko raidą
  • nuolatinės depresijos
  • širdies liga
  • impotencija
  • sumažėjęs lytinis potraukis
  • pastovus nuovargis
  • reprodukcinės sistemos problemos
  • alopecija

Paprastai nustatoma sudėtinė tirotropinio hormono, tiroksino ir trijodotyronino diagnozė. Antikūnų prieš hormonų receptorius analizė padeda nustatyti kai kurias sunkias ligas, įskaitant autoimunines.

Tyrimo rezultatai apima šiuos rodiklius:

  • Triiodothyroninas nemokamas.
  • Tirotropinas.
  • Laisvas tiroksinas.
  • Antikūnai prieš tireoglobuliną.

Taisyklės rengiasi analizuoti ir vykdyti procedūrą

Teisingas pasirengimas TSH kraujo tyrimui yra raktas į patikimą rezultatą.

Norint gauti tikslesnį diagnozavimo rezultatą, yra keletas rekomendacijų, kaip pasirengti procedūrai:

  • TTG gaminamas tam tikru dienos režimu. Daugiau hormonų išsiskiria po vidurnakčio ir anksti ryte. Vakare užregistruojamas mažesnis skydliaukę stimuliuojančio hormono kiekis. Todėl, norint gauti kokybišką rezultatą, rekomenduojama paaukoti kraujo ryte. Optimalus analizės laikas yra nuo 8 iki 12 valandų.
  • Hormono indikatorius neturi įtakos maisto vartojimui. Tačiau yra tikimybė, kad reagentai gali turėti įtakos dietai. Todėl geriau atlikti procedūrą tuščiu skrandžiu. Geriau po poros dienų iki procedūros atsisakyti valgio, kuriame yra daug riebalų. Jūs galite gerti paprastą vandenį.
  • Prieš pradedant testą, patariama susilaikyti nuo rūkymo ir gerti alkoholį praėjus kelioms dienoms iki procedūros.
  • TSH lygis yra paveiktas psichoemocinės pertvaros, fizinio krūvio. Todėl svarbu juos išvengti prieš diagnozę.
  • TSH moterų diagnozė leidžiama atlikti visą mėnesinių ciklą.
  • Prieš analizę svarbu įspėti gydytoją, ar pacientas neseniai vartojo kokių nors vaistų, kad įsitikintų, jog skydliaukės veikla nėra įtakojama. Todėl prieš dvi savaites rekomenduojama nenaudoti skydliaukės ir steroidinių hormonų.

Jei norite stebėti TSH lygio pokyčius, analizuokite tą pačią dieną. Skydliaukę stimuliuojančio hormono ir skydliaukės hormonų kraujas paimamas iš venų.

Normos skydliaukę stimuliuojantis hormonas

TSH yra skirtingas greitis priklausomai nuo asmens amžiaus ir lyties.

Paprastas TSH dažnis skiriasi priklausomai nuo lyties ir amžiaus. Be to, mažo kaloringumo mityba ir nėštumas įtakoja greitį.

  • Naujagimiams normalus rodiklis yra šiek tiek padidėjęs TSH (norma yra 1, 1 - 17,0 mU / l, tai yra dėl to, kad hormonas aktyviai veikia vaiko nervų sistemos susidarymą. Kai vaikai auga, TSH lygis mažėja. Jei sumažėja hormono lygis kūdikiui, tai gali reikšti įgimtus endokrininės sistemos sutrikimus.
  • Vyrams skydliaukę stimuliuojančio hormono norma yra nuo 0,4 iki 4,9 μIU / ml.
  • Moterims normalus lygis laikomas nuo 0,3 iki 4,2 μIU / ml.
  • Hormono kiekis nėščioms moterims yra 0,2-3,5 μIU / ml. Reiškinys laikomas visiškai normaliu, kai šioje pozicijoje indikatorius pakyla arba šiek tiek sumažėja. Tačiau jei TSH turi didelių nukrypimų nuo normos, gali būti nepageidaujamos pasekmės: nėštumo komplikacijos ir poveikis vaisiaus vystymuisi.

Svarbu pažymėti, kad kiekvienu gestaciniu laikotarpiu hormonų lygis yra skirtingas:

  • Pirmame trimestre hormonų koncentracija svyruoja nuo 0,35 iki 2,5 μIU / ml.
  • Nuo 12 savaičių ir prieš gimdymą TSH kiekis gali svyruoti nuo 0,35 iki 3,5 μIU / ml.

Jei nukrypimai nuo normos yra reikšmingi, gali būti skiriami papildomi diagnostiniai metodai nėščioms moterims (echografinis tyrimas, skydliaukės smulkios adatos biopsija). Svarbu prisiminti, kad jei hormonų indeksas artėja prie nulio, tada per pirmuosius nėštumo mėnesius kyla persileidimo grėsmė.

Ką rodo padidėjęs TSH kiekis?

Hipotyroidizmo ypatumai

Türotropinas organizme taip pat gali padidėti dėl šių priežasčių:

  • antinksčių nepakankamumas
  • ūmus tiroiditas
  • cholecistektomija
  • psichinė liga
  • tirotropinoma
  • skydliaukės uždegimas
  • sunki preeklampsija
  • t ireodite hashimoto
  • hipofizės navikas
  • nereguliuota skydliaukę stimuliuojančio hormono sintezė

Dažnai hormonų koncentracija kyla kraujyje, kai augimo procesai vyksta, pavyzdžiui, hipofizės neoplazma.

Kiti veiksniai, turintys įtakos padidėjusiam TSH lygiui:

  • padidėjęs fizinis krūvis
  • hemodializės procedūra
  • tam tikrų vaistų vartojimas (antipsichoziniai vaistai, prieštraukuliniai preparatai, vaistai nuo uţdegimo, jodo turintys vaistai)
  • tulžies pūslės pašalinimas
  • skydliaukės operacija
  • jodo trūkumas organizme
  • genetinė polinkis
  • skydliaukės hormono atsparumas
  • psichiniai sutrikimai
  • kartais komplikacijos nėštumo metu (antrojo ir trečiojo nėštumo trimestrais) - preeklampsija

Su aukštu TSH lygiu pastebimi šie simptomai:

  • stora kaklelis
  • apatija
  • miego sutrikimas
  • sumažėjusi kūno temperatūra iki 35 laipsnių
  • svorio padidėjimas
  • dusulys
  • nuovargis
  • mažesnis dėmesys ir mąstymas
  • odos blyškumas ar geltona spalva
  • sausa oda
  • patinimas
  • hipotenzija
  • plaukų slinkimas
  • hemoglobino sumažėjimas kraujyje
  • didelis prakaitavimas

Senyviems pacientams gali pasireikšti dusulys, širdies plakimas, krūtinės skausmas. Didelis kraujo hormono kiekis kraujyje gali sukelti hiperaktyvumą, nerimą ir nerimą. Virškinimo sistemos dalis yra apetito praradimas, pykinimas ir vidurių užkietėjimas.

Gydymo būdai didėja

Tinkamas gydymas hipotireozė gali skirti tik gydytoją!

Jei hormonas viršija normą, priskiriami vaistai, kurių sudėtyje yra sintetinio tiroksino:

  • Bagotiroksas
  • Euterox
  • Levotiroksinas
  • L-tiroksinas
  • Taip pat naudojami tokie preparatai kaip "Tireot" ir "T-reocomb".

Retais atvejais gydymo be vaistų veiksmingumas gydytojas gali pasiūlyti skydliaukės operaciją.

Svarbu stebėti gydytojo tikslią dozę ir rekomendacijas. Nėščioms moterims padidėjęs tirotropinis hormonas gydomas L-tiroksinu.

Gavus gydytojo leidimą, galite gydyti narkotikus su liaudies preparatais.

Ypač efektyvios šiuo požiūriu yra vaistažolių nuovirų naudojimas. Galite naudoti tokių augalų infuziją, paimtą lygiomis dalimis:

  • Ramunėlis
  • Jarrow
  • Mordovnik (šaknis)
  • Veislė
  • Cikorija

Šis įrankis rekomenduojamas gerti tris kartus per dieną. Taip pat sumažina hormonų arbatos, gautos iš kiaulpienių, ramunėlių, laukinių rožių, jonažolių, krapų, alavijų. Tuo pačiu tinkamo šaltalankio (žievės), kadagio (vaisių) ir aštrų.

Daugiau informacijos apie TSH kraujo tyrimą rasite vaizdo įraše:

Manoma, kad yra efektyviausias šių vaistinių augalų nuoviras:

  • Beržo lapai
  • Saldymedžio šaknis
  • Jarrow
  • Celandine
  • Kumštelis
  • Angelica Root

Jie turėtų būti imami vienodomis dalimis. Mišinį šaukštą supilama su stikliniu verdančio vandens ir dešimt minučių virinama per silpną ugnį. Tada pilamas į termosą. Rekomenduojama gerti žolelių arbata trisdešimt minučių prieš valgį. Viena dozė yra pusė puodelio.

Svarbu prisiminti, kad tradicinė medicina taip pat turi tam tikrų kontraindikacijų. Ypač tiems pacientams, kurie linkę į alergines reakcijas, tokie metodai turėtų būti vartojami atsargiai.

Žemo hormono lygio priežastys ir simptomai

Hipertiroidizmas - mažas TSH lygis

Nepakankamas skydliaukės veikimas, kurio metu yra sumažėjęs skydliaukės stimuliuojančio hormono kiekis, vadinamas hipertiroidizmu.

TSH kiekio kraujyje sumažėjimas gali rodyti šias ligas:

  • Sheehano sindromas
  • Skydliaukės navikai (gerybiniai)
  • Trauminė žaizdos hipofizio liga
  • Plummerio liga
  • Graves ligos
  • Meningitas
  • Itenko-Cushingo sindromas
  • Encefalitas
  • Hipotalaminio-hipofizio nepakankamumas
  • Skydliaukės adenoma

Hormonas mažėja dėl nepakankamos hipofizės funkcijos, nervų įtempimo per įtemptą situaciją, mažo kaloringumo dietos.

Uždegiminiai skydliaukės procesai ir smegenų sukrėtimas taip pat turi įtakos TSH sumažėjimui.

Jei pacientas pats gydo ir vartoja tam tikrus hormoninius vaistus, gali atsirasti didelė skydliaukės hormonų koncentracija. Dėl to TSH kiekis sumažėja.

Žemai TSH būdingi šie požymiai:

  • hipertermija
  • galvos skausmas
  • bendras silpnumas
  • greitas impulsas
  • padidėjęs apetitas
  • problemų su kėdė
  • nervų susitraukimai
  • nemiga
  • depresija
  • rankos ir akies drebulys
  • aukštas kraujospūdis
  • menstruacinio ciklo gedimai
  • patinimas ant veido ir kitų kūno dalių
  • lėta kalba

Su tokiais simptomais skubiai reikia susisiekti su specialistu, kuris diagnozuos ir nustatys tinkamą gydymą.

TSH lygio normalizavimo metodas

Norint priskirti teisingą gydymo taktiką, gydytojas atsižvelgia į individualias kūno charakteristikas, todėl gydymas savimi yra griežtai draudžiamas, nes tai gali dar labiau pakenkti sveikatai. Terapija siekiama pašalinti mažą TSH priežastį. Kai mezoterinis strutulys dažniausiai nustatomas radioaktyviojo jodo terapija.

Graveso liga gydoma B blokatoriais, kurie palengvina paciento būklę ir pašalina ligos simptomus. Su šia būkle ekspertai dažnai skiria levotiroksino natrį. Tačiau vaisto dozę gali nustatyti tik specialistas.

Esant mažam TSH, dozė mažėja, viršijant normą, dozė didėja. Taip pat svarbu žinoti, kad ne visi produktai gali būti naudojami gydymo priemonės gydymui.

TTG gali būti padidintas tradicine medicina, tačiau šį metodą taip pat turi patvirtinti specialistas.

Siekiant padidinti TSH, galite naudoti jūros dumblių lapų miltelių vidų. Prieš miegą rekomenduojama gerti šaukšteliu prieš miegą. Tuo tikslu taip pat tinka kalnų pelenai arba feijoa su cukrumi. Šis mišinys sunaudojamas trisdešimt minučių prieš pusryčius.

Pastebėjote klaidą? Pasirinkite jį ir paspauskite Ctrl + Enter, kad pasakytų mums.

Endokrinologo atsakymai į jūsų klausimus

Kvalifikuotas endokrinologas, turintis daugiau nei 10 metų patirtį, ir toliau atsakys į jūsų klausimus. Pateikite savo klausimus į komentarus, jei norite gauti nemokamą atsakymą į endokrinologą.

1 klausimas (Alyonushka)

Gera popietė man buvo diagnozuota hipotirozė. mano analizės:
TTG-5,22 miUL
T4 GENERAL-61,46 nmolL
T4 FREE-11,28 pmolL
Antikūnai iki TPO-0,38 edml
ANTIKLIAI TG-4,99 edml
Taip pat padidėjo prolaktinas-48,5

Sveiki, jūs turite subklinikinį hipotiroidizmą, kuris pasireiškia tik padidėjusiu TSH. Turėtumėte vartoti L-tiroksiną, kad ištaisytumėte šią sąlygą. Jei dėl 25 mg TSH vaisto fono nepakankamai sumažėja, dozė turi būti padidinta. Bet tai atlikę tik pasikonsultuodami su dieniniu endokrinologu. Vaikai su negalia gimsta tik esant negydomam hipotirozei nėščioms moterims. Jei pasieksite sumažėjusį širdies ir kraujagyslių kiekį, ir dėl to, kad pastojote, vaikas gimsta sveiki. Žinoma, jei vartojate L-tiroksiną per visą nėštumo laikotarpį ir reguliariai paaukite kraują už TSH ir T4. Kalbant apie jodo vartojimą, sutinku su savo gydytoju, nes jis gali padidinti esamą hipotirozę. Yra daug priežasčių, dėl kurių negalima pastoti, todėl susisiekite su šeimos planavimo biuru. Ypač jei jūs negalite įsivaizduoti vaiko per metus.

2 klausimas (Olga G.)

Sveiki, 2011 m. Man buvo diagnozuotas autoimuninis hipotirozė. 2011 m. 10,35 mikronų mU ml, 2012 m. - 4,97, 2014 m. - 4,81. Aš nieko nevyriau dėl skydliaukės. TSH lygis normalizavosi savavališkai, buvau tiesiog bijodamas gerti hormonus, nors endokrinologas man nurodė jodą. pastebėti hipotiroidizmo požymiai: nedidelis svorio svyravimas nuo 60 iki 70 kg, kurio augimas 1 m 56 cm 10 metų, plaukų slinkimas ir jų būklės pablogėjimas, atsirado sausa oda.Šiomis dienomis endokrinologas parašė 200 mg jodomarino ir metformino. Skydliaukės veikla rodo hipoheochinę formaciją 6 * 6 * 9mm. Turėčiau gerti skydliaukę odomarinas?

Sveiki, TSH lygis normalizuojamas kartais atskirai, nes AIT taip pat yra liga, kuri gali praeiti. Šiuo metu endokrinologas jums nerodo hormonų. Jodomarinas yra jodo preparatas (jūs gaunate tą patį jodą iš maisto, bet paprastai maiste nepakanka). Jis turėtų būti vartojamas reguliariai, nes taip bus išvengta tolesnių problemų. Metforminas skiriamas angliavandenių metabolizmo korekcijai ir neturi jokio ryšio su skydliaukės veikla.

3 klausimas (Shugla Pavlychev)

Sveiki! Aš esu 44 metai, aukštis - 159 cm, svoris - 57 kg, lytis - moteris. Kraujo tyrimo rezultatai: TSH - 0,190 μIU / ml, T3cv - 3,4 pg / ml, T4cv - ng / dl, ultrasonografija - dešiniojo lapelio dydis: 3,21 - 2,44-5,34 cm, V-21,86 ml. mazgeliai nuo 0,3 cm iki 1 cm, echo struktūra - nehomogeninė, echo - padidėjo. Kairioji krūtinės dydis: 2,98-2,28-5,3 cm, V - 18,96 ml, echostructure - nevienalytis, echogeniškumas - padidėjo. hipoecho formavimosi iki 0,2 cm. Pakilimas 0,74 cm, TsDK kraujyje intensyvėja. Prašome patarti, ką galima pasakyti apie šiuos rezultatus.
ENDOCRINOLOGO ATSAKYMAS
Sveiki, tyrimų rezultatai rodo, kad sumažėjote hormono TSH. T3 nemokamai yra įprastomis ribomis, bet jūs galite pamatyti T4 nemokamai, atsitiktinai, nenurodė. Jūs taip pat turite padidėjusį skydliaukės liauką. Labiausiai tikėtina, kad diagnozė yra tokia: autoimuninis tiroiditas su bundlingu, hipotirozė. Norėdami patvirtinti diagnozę, turėtumėte atlikti papildomą tyrimą: pernešti kraują antikūnams prieš TPO ir perpumpuoti tuos mazgus, kurie yra lygūs ir didesni nei 10 mm. Atsižvelgdami į rezultatus, būtinai kreipkitės į vidaus endokrinologą, nes jums reikia pradėti vartoti hormonų pakaitinę terapiją (Eutirox, L-tiroksinas ir kt.). Gydytojas paskirs dozę po tyrimo.
4 klausimas (Nailya Minnigulova)

Man 55 metai, aukštis 142cm, svoris buvo 54kg vienas šimtas 40kg. Koks skydliaukės mazgeliuose atsiranda kalcifikacijos?

Sveiki, kalcifikacijos mazgeliuose atsiranda dėl kalcio druskų nusėdimo. Tai būdinga jau seniai egzistuojantiems mazgams. Kalcinuoti patys nekeičia skydliaukės hormonų lygio ir negali būti svorio priežastys. Turėtumėte atlikti TSH, T4 ir TPO antikūnų kraujo tyrimą. Jei yra daugiau kaip 10 mm mazgų, tuomet reikia atlikti šių mazgų punkciją ultragarsu kontroliuoti.
Klausimas 5 (Natalija Пчелинцева)

Gerbiamasis gydytojas! Vakar mes padarėme skydliaukės ultragarsą, sūnui - 6 metus ir 8 mėnesius. svoris - 30 kg, liaukos tūris - 5 cm kubas (tačiau paprastai tai turėtų būti 4,7 cm kubas, kaip sakė gydytojas), pasklidę skydliaukės pokyčiai. skiltelių kiekis: dešinieji-3,7, hipoheksiniai židiniai visoje liaukoje, kairieji skilveliai - 1,3, kraujagyslių liaukos modelis: vidutiniškai hipervaskuliarinis. Mes užsirašysime kariūnų mokykloje, norėčiau su tokiu ultragarsu sužinoti, ar tai įmanoma vykdyti? ir kokie egzaminai vis tiek turi praeiti.

Sveiki, šiek tiek padidėjus skydliaukei, gali atsirasti dėl jodo trūkumo dietoje. Norėdami išsiaiškinti vaiko sveikatą, atlikite hormonų TSH ir laisvo T4 kraujo tyrimą. Be šių analizių sunku atsakyti į jūsų klausimą. Tik ultragarsu padaryta išvada negali sukelti susirūpinimo. Reikia įvertinti vaiką ir visos apklausos rezultatus. Jei gausite hormonų testus, apsilankykite dieninių endokrinologų. Pradėkite vartoti jodomariną po trijų mėnesių, atlikite ultragarsą.

Klausimas 6 (Elena Ustjuzhanina)
Sveiki, aš esu Elena -50let, rost148 svorio klasė 45.S 8 diagnozė -gipotireoz atitinkamai gerti hormonus visa zhizn.Do neseniai jis buvo neploho.Seychas buvau kamuoja nelaimių, tokių kaip apetito su pykinimu ir galvos svaigimas trūkumo. silpnumas, letargija, sutrikęs miegas, gniuždo širdyje, sunkiųjų galvos ir maniau, atitinkamai sunkus ir depressivnye.Byla tuo metu terapeutas registratūroje - IRR -distoniya.Analizy geras šiek tiek padidėjo cukraus "Pew L tiroksino dozes 50.Hochu patikrintas hormonų bet ką Aš nežinau normos, tačiau mes turime susipažinti su endokrinologu - visa problema. Nors aš suprantu, kad vis dar reikia ten patekti. Prašau patarti, nes vegetatyvinės distonijos gydymas nepadeda. Galbūt tai skydliaukė manęs labai kankina?

ENDOCRINOLOGO ATSAKYMAS
Sveiki, simptomai panašūs į hipotirozę, bet neįmanoma tiksliai pasakyti be tyrimo rezultatų. Kai kurių centrų hormonų dažnis yra skirtingas, todėl skliausteliuose jie turi nurodyti įprastas jų laboratorijos vertes. Vegetatyvinės ir kraujagyslinės distonijos samprata yra labai neaiški. Esant tokiai diagnozei, būtina gydyti nervų sistemą, vartoti raminamuosius, rekomenduojama palikti normalią miegą. Padidėjęs cukraus kiekis kraujyje - atlikite gliukozės tolerancijos testą. Tai turėtų būti atliekama nemokamai klinikoje gyvenamojoje vietoje. Su šios analizės rezultatais ir hormonų tyrimais būtinai apsilankykite endokrinologu.

7 klausimas (Galina Neuvarueva)
Aš ATI 10 metų Esu 63 metų svoris 73 kg, ūgis 62cm užtruko L-tiroksinas 75mg jaustis senatve tinkama kraujospūdžio padidėjimas, kai jūs pakeičiate nuo oro deramai metiochu ir negaliojančiu impulsų tendencija bradikardija, bet užkietėjimas nuo gimimo, kartais patinimas kojose nustoti gerti hormonų TSH -75 ką daryti? Žinoma, hormonas tęsis!
ENDOCRINOLOGO ATSAKYMAS
Sveiki, turėtumėte tvirtai vartoti L-tiroksiną tomis pačiomis dozėmis. Kaip galima greičiau apsilankykite endokrinologijoje, nes šią būklę turėtų kontroliuoti gydytojas vietoje. Praėjus mėnesiui nuo vaisto vartojimo pradžios, dar kartą perkelkite TSH kraujo tyrimą. Taip pat atlikite skydliaukės ultragarsą. Dėl kraujo spaudimo padidėjimo - reikia kasdien pradėti vartoti antihipertenzinių vaistų. Paprastai gydymas prasideda vienu vaistu ir maža doze. Vaisto pasirinkimas yra terapeutas ar kardiologas klinikoje. Tai bus slėgio didinimo profilaktika, o tai reiškia, kad išgelbės jus nuo rimtų komplikacijų - insulto ar miokardo infarkto.

8 klausimas
Sveiki Mano dukrai yra 13 metų, aukštis 143 cm, svoris 34 kg. Jos kraujo tyrimo rezultatai: T4 laisvas 1,15 ng / dl, TSH-2,670 μIU / ml, AT-TPO - 25,33 TV / ml. Ultragarsas: tipinė vieta; kapsulė yra konservuota, vienoda plona; kontūrai yra aiškūs, netolygūs, kalvota, policikliniai; Matmenys yra Dex-15.19 * 16.80 * 47.74 mm., Sin-13.53 * 16.88 * 47.19 mm., V segmuo - 0.54 cm kubas. Tūris: Dex-5,79 cm. Cub., Sin-5,11 cm kub., Tūris 11,44 cm. Kubas, (N-3,22-11,13 cm kub.). Struktūra yra nevienalytė, tyazhistnye struktūros hypertogenic kairėje ir dešinėje. Echogeniškumas yra nevienodas, o žemo echogeniškumo sritys pakaitomis su aukštesnio echogeniškumo sritimis. Išsaugoma elastingumas, bendras echogeniškumas yra didesnis už sifoninių liaukų echogeniškumą. Shch.Zh parenchimo kraujagyslių modelis. spalvomis koduojami režimai: simetriškai dešinė ir kairė, pasikeitė: žymiai padidėja iki 1-2 šaukštų. OPK: 20-40 ir daugiau kaip 40%. Topografiniai-anatominiai santykiai Sh.Zh. su raumenimis ir organais nesikeičia. Uz-ženklai: diferencijuoti autoimuninį procesą Sh.Zh. (hipertrofinis tiroiditas) su difuziniu mazgo zondu. Prašome pasikonsultuoti, ką galima pasakyti apie šiuos rezultatus. Ačiū

ENDOCRINOLOGO ATSAKYMAS
Labai, tavo dukra turi pasklidusią netoksinį gūžį. Jei jūs gyvenate rajone su sumažėjusiu jodo kiekiu aplinkoje, tada šis asilas vadinamas endeminiu. Remiantis tyrimų rezultatais, mergaitės hormoninis lygis yra tinkamas. Kartą per 6 mėnesius rekomenduoju atlikti TSH kraujo tyrimą. Jei šis hormonas yra padidėjęs arba sumažėjęs, nedelsdami kartokite kraują T4 nemokamai ir antikūnus prieš TPO. Atkreipkite dėmesį į dukterio mitybą, nes dažnai pasireiškia goiteris, kai trūksta baltymų ir vitaminų. Jūs taip pat turėtumėte vartoti 200 mg jodomarino per parą 6 mėnesius. Užregistruokite dieninių endokrinologų, nes vaikas turi nuolat stebėti jo sveikatą.

9 KLAUSIMAS
Oleja Ivanova
Sveiki, aš esu 20 metų, aukštis 158 svoris 63 M rezultatai: StudyResultReference valuesTement T4 free 11.7 pmol / l9.0 - 22.0 pmol / lTTG 1.83 mU / l0.4 - 4.0 mU / lAT-TPO

153 komentarai "Endokrinologo atsakymai į jūsų klausimus"

Gera diena!
Man 25 metai, aš planuoju antrą vaiką, 3 mėnesius aš vartojau duphastoną, nes ciklas buvo ilgai užtrukęs. Praėjo serume hormonus nuo 5 iki 9 dienų ciklo, rezultatas yra 2390 mkIE TSH, tiroksino, 83.72 nM, 10.74 mTV liuteinizuojantis hormonas, follikudostimuliruyuschy 3.83 mTV, prolaktino kiekis 304.20 mkIE, 1.80 nmol progesterono, dehidroepiandrosterono sulfatas 5.86, antikūnai iki TP 282.80 TV. Aš padariau skydliaukės ultragarsą, rezultatai: dydis nėra išplėstas, vieta yra normalus, poskiepis yra 3 mm, dešinė skylė yra 18 mm, 15 mm - 46 mm, V - 5,9 ml, kairinė skiltis yra 16 mm, 12 mm - 44 mm, V - 54,0 ml. Struktūra yra nevienoda, o laukai yra mažai echogeniški be aiškių kontūrų, echo yra vienodai normalus, kontūrai netgi nėra aiškūs. Nėra fokalinių pokyčių, nėra jokių papildomų pažeidimų, parenchimo vaskulalizacija buvo įprastoje, periferiniai limfmazgiai nebuvo pakeisti. Išvada: skydliaukės skilvelių difuziniai pokyčiai, kaip tiroidito tipas. Pasakykite man, ką reiškia šie rezultatai ir ar galima planuoti nėštumą? Ovuliacija yra pastovi kiekvieną mėnesį...

Gerbiamasis Kaponas!
Endokrinologo atsakymas į jūsų klausimą yra paskelbtas šiame puslapyje http://mama12.ru/zdorovie/otvety-endokrinologa-3 numeriu 15
Dėkojame už klausimą.

Elena Atsakymas:
Rugsėjo 7 d., 2017 m. 18:33

Sveiki, aš esu 29 metų augimas 164, Vaga 54,5 kg. Aš vartoju Quetiesol (50 mg neuroleptic). Konsultacijos su endokrinologu - subklinikinio hipotiroidizmo diagnozė, visi hormonai ir antikūnai yra normalūs, išskyrus TSH lygį 4.2. padidėjo skydliaukės ultragarsu vis dar yra dydžio dydis. Išvada hipoplazijos etapas 1. Prieš vartojant quetiksola, 2016 m. 03 m. Aš tirta skydliaukės hormono TSH 1,7

Gydytojas paskyrė yo-sen po 1 stalo po valgio.

Gera popietė, man 34 metai, aukštis 1,62, svoris 58 kg (prieš 60 metų). Aš išleidau skydliaukės hormonų testus, negalėjau pamatyti, kas klaidinga: T3 iš viso-1,09 T3 nemokamai. 3.27 T4 iš viso 6.54 T4 laisvės. 1.21 SSH (tirotropino) 2280 AT-TG 45,9 TPO 12,36, be to, tapau labai irzlus, turėjo stiprų prakaitavimą, nuovargį, depresiją keletą metų (paskutinių 2,5 metų ir priimti afabozol tapo šiek tiek lengviau), periodiškai kyla širdies nepakankamumas, ekstrasistolių forma, nuovargis, urolitiazės istorija, XP. pielonefritas, cistitas, lėtinis vidurių užkietėjimas, buvo, kaip aš galiu prisiminti iš vaikystės (dabar praėjo nuo žalio maisto dietos ir vidurių užkietėjimas dingo, bet liko vidurių pūtimas), aš vis dar tampa labai nervingas, hiper, visada nori turėti, nepriklausomai nuo galios, nėra kreipėsi į endokrinologas.

Gerb. Utfkyugoijp Fuygh
Endokrinologo atsakymas į jūsų klausimą yra paskelbtas šiame puslapyje http://mama12.ru/zdorovie/otvety-endokrinologa-3 numeriu 10
Dėkojame už klausimą.

Sveiki, man 53 metai. 2014 m. Spalio mėn. Pirmą kartą po 52 metų man diagnozuotas subklininis hipotirozė, po hormonų kraujo donorų buvo du rezultatai: TSH-6,3; AT-TPO-0. Svoris 80 kg, aukštis -160 cm. Prieš 7 metus buvo 60-62 kg. Endokrinologas man davė L-tiroksiną 3 mėnesius po 0,25 mg 2 savaites, po 50 mg ir trumpą laiką po 100 mg, tačiau pradėjus tachikardiją ir elektrokardiogramos pablogėjimą - pasuko 50 mg. Po 3 mėnesių ji paskyrė man pasiimti tik TSH, rezultatas buvo 3,93 μMU / ml. Aš tikiuosi, kad jie panaikins ar sumažins dozę, bet gydytojas ją padidins ir diagnozuotas hipertiroidizmas. Dabar aš turiu gerti dar 3 mėnesius vienodomis dienomis - 50 mg kiekvieną ir 75 mg į porą dienų. Ar norėtumėte išsiaiškinti, ar tokiems rodikliams Jums buvo skiriama hipotirozė-tiroksinas? Kepenų kiekis buvo 5,1, dabar po gydymo 5, 5, jie sako, kad tai yra normalu. Gydymo metu svoris nesumažėjo, aš tikrai nenoriu gerti hormonų, tačiau gydytojas nepatogu sakyti, ji sako, kad tai gyvybiškai būtina. Aš labai bijo atsisakyti hormonų ir diabetu. Ačiū iš anksto už konsultacijas.

Gerb. Tatiana
Endokrinologo atsakymas į jūsų klausimą yra paskelbtas šiame puslapyje http://mama12.ru/zdorovie/otvety-endokrinologa-3 numeriu 13
Dėkojame už klausimą.

Skydliaukės pašalinimas nuo 76 metų. Ar tai įmanoma?

Brangioji meilė
Endokrinologo atsakymas į jūsų klausimą yra paskelbtas šiame puslapyje http://mama12.ru/zdorovie/otvety-endokrinologa-3 numeriu 12
Dėkojame už klausimą.

Gera diena!
Man 15 metų, neseniai pradėjau pastebėti sausą gerklę ir spaudimą. Ištyrus ultragarso skenavimą skydliaukėje, rezultatai pasikeitė (padidėjo). Išsiųsti hormonus, rezultatai yra normalūs. (TTG 3.10ulU / ml, T3 2/20 nmol / L, T4 91 / 0nmol / L, LH 94 / 24mlU / ml, FSH 5,86 mlU / ml, Estradiol518).
Po to, kai ši problema nebuvo pastebėta, tai kartais gali. Tačiau paskutinį kartą aš pradėjau jaustis ne labai gerai. Aš jaučiu, tarsi turiu vienkartinę savo gerklę, tai yra labai skubi ir skaudi. Kur eiti toliau, jei su gerais rezultatais nurašykite pretenziją. Aš kartoju, kad ultragarsu pasikeitė. Gal yra ligos prielaidos. Ar visa tai yra rimta, atidedama iki tol, ar reikia skubėti.

Labas, tu nerodai ultragarsu rezultatų. Kiek skydliaukės padidėja, nėra aišku. Galbūt jūs gyvenate regione, kuris yra problemiškas dėl mažo jodo kiekio skydliaukėje. Tada skydliaukės išsiplėtimas yra siejamas su jo stiprėjančiu darbu.
Jūsų skundai gali būti susiję su ENT liga, stemplės ligomis ar neurologija. Pasitarkite su bendrosios praktikos gydytoju ir atlikite standartinį klinikinį tyrimą.

Sveiki! Man 40 metų. Aukštis 153 cm, svoris 70 kg. Dėl ultragarsu autoimuninis tiroiditas buvo diagnozuotas kaip hipotirozė (padidėjęs echogeniškumas, echostruktūra yra nevienalytė, netgi kontūrai). TSH 3,8 mkme / ml, T4 nemokamai 19,0 pmol / l, kūno kūno TPO 0,3 vienetai / ml. Klausimas: Ar man reikia gydymo? Ačiū iš anksto už jūsų atsakymą.

Endokrinologė Monakova E. A. Atsakymas:
2015 m. Spalio 1 d., 09:40

Sveiki, gydymo nereikia, nes hormoninis profilis yra tinkamas. Nebuvo padidintas "antikūnų prieš TPO" indeksas. Tai rodo, kad neturite autoimuninio tiroidito. Konstrukciniai skydliaukės pokyčiai gali būti paaiškinti dėl jodo stokos maiste. Vartokite jodomarino kursus kartą per metus atlikite ultragarsą ir atlikite hormonų kraujo tyrimą. Skydliaukė ilgą laiką gali dirbti netgi esant struktūriniams pokyčiams. Tačiau tai turi būti stebima kasmet.

Ar galima nėštumo ir sveiko vaiko, sulaukusio 39 metų amžiaus, gimimo su diagnozu "ait with noduly subclinical hypothyroidism"

Endokrinologė Monakova Ekaterina Atsakymas:
2015 m. Spalio 13 d. 13:46

Sveiki, jūsų diagnozė nėra kontraindikacija už vaiko vežimą. Tačiau nėštumo metu turėtumėte laikytis visų gydytojo rekomendacijų ir vartoti reikiamą L-tiroksino dozę. Prieš pradedant vartoti, skydliaukės mazgelių punkcija turi būti padaryta, jei jų dydis yra didesnis nei 10 mm.

Sveikas, gydytojas! Esu susirūpinęs dėl mano sūnaus (13 metų) diagnozės difuzinių pokyčių sch.zh. Tai yra 9 metai. Dėl ultragarsu nuo 2015 m. Spalio mėn., Palyginti su praėjusiais metais, padidėjo abiejų akcijų skaičius (nuo 2.3-2.5 iki 2.8-3.6). Bendras tūris yra nuo 4,8 ml iki 6,4 ml. Folijakės buvo 1,5-2 mm, dabar iki 4 mm. T4 g. - 12 (norma nurodo - 11.5-22.7), ir T3sv. - 6,73 (nustatytu greičiu 2,7-6,5).
Berniukas yra labai prakaitavimas, plaukai iškrenta. Kartu diagnozuojama - dismetabas. Nefropatija, kalcio mainų sutrikimai, sunki maisto alergija. Jodas aktyviai trunka ilgai - 100 mg. Neseniai išleistas Calceminas. Pasakykite man, prašau, kodėl išaugo folikulai, ar mes gydomi teisingai, o gal galbūt reikės kitų testų?

Endokrinologė Monakova Ekaterina Atsakymas:
2015 m. Spalio 20 d., 11.43 val

Sveiki, skydliaukės išsiplėtimas vargu ar yra patologinis, nes jo dydis neviršija leistinų ribų. Staigus šuolis gali būti susijęs su hormoniniais pokyčiais, kurie atsiranda jūsų vaiko kūne. Nedidelis T3 padidėjimas turi būti kontroliuojamas. Keista, kad jums nebuvo paskirtas TSH. Jei įmanoma, perduoti šią analizę. Jei indikatorius yra normalaus dydžio, hormoninį gydymą nereikia. Jei jis yra mažesnis ar didesnis už normą, tai yra priežastis, kodėl konsultuojasi su endokrinologu asmeniškai. Negaliu pasakyti nieko apie kitas diagnozes, nes nėra duomenų apie laboratorinius ir instrumentinius egzaminus. Paimkite parathormono kraujo tyrimą. Rasti kompetentingą dieninių endokrinologų.

Sveiki! Aš esu 24 metai, aukštis 167, svoris 65. 2014 m. Rugsėjo mėn. Aš paaukojo kraują už skydliaukės hormoną, rezultatas: tg 6,11. (kiti rodikliai yra normalūs). Skundai buvo mieguistumas, nuovargis, svorio prieaugis, plaukai labai išsivystė, menstruacijos yra labai skausmingos. Endokrinologas diagnozavo hipotyroidizmą su pirminiu pakartotiniu kompensavimu, skirtu levotiroksinu (nuo 12,5 iki 25 μg per metus). Per metus šis skaičius sumažėjo iki 5,45. 2015 m. Lapkričio 2 d perduotas kraujas, rezultatas ttg - 8,52. Minėti simptomai šiuo metu nesijaudina, jausmas gerai, sumažėja svoris. Gydytojas sakė, kad "greičiausiai dozė buvo maža", buvo diagnozuota pirminė hipotirozė, o vaisto dozė padidinta iki 50 mikrogramų, pakartotinai. paskirta konsultacija po 3 mėnesių. Prašau pasakyk man, kodėl šis rodiklis padidėjo, nes aš paėmiau vaistą taip, kaip nurodyta, ar verta to papildyti. egzaminas? Kiek aš suprantu, jei rodiklis padidės, sveikatos būklė turėtų pablogėti, tačiau nieko manęs neramu.

Endokrinologė Monakova Ekaterina Atsakymas:
2015 m. Lapkričio 5 d. 20:39

Sveiki, turėtumėte vartoti 50 μg L-tiroksino. TSH kiekio padidėjimas rodo, kad ligai reikia koreguoti. Tuo metu skydliaukė pradeda gaminti mažiau tiroksino, o TSH padidėja. Skundų nebuvimas gali būti dėl to, kad vartojate L-tiroksiną (tai iš dalies kompensuoja savo hormonų stygių ir sutrinka bendrą vaizdą). Reikia atlikti papildomą tyrimą - tai skydliaukės ultragarsinis skenavimas, T4 laisvo kraujo tyrimas ir TPO antikūnai.

Julija Atsakymas:
2015 m. Lapkričio 12 d., 15.26 val

Sveiki! Aš jums parašiau anksčiau - labai dėkoju už konsultavimą! Išleista papildomai. Egzaminas (kitoje ligoninėje), kaip jūs rekomendavote, paaukote kraujo T4, antikūnų prieš TPO, taip pat TSH. Res-t: TSH-3,96 (0,23-3,40), T4-16,3 (10,0-23,2 laipsnio), antikūnų prieš TPO-413 (esant 0,000-50,000) ; ultragarso laukimo posūkyje.

Prašau padėk man iššifruoti bandymų rezultatus (endokrinologas šiuo metu turi nedarbingumo atostogas). Sveikatos būklė yra gera, sparčiai išnyksta tik balsas, skauda ryklė, tai skauda - ką galėčiau daryti?

Endokrinologė Monakova Ekaterina Atsakymas:
2015 m. Lapkričio 15 d. 15:03

Sveiki, remiantis tyrimo rezultatais, pasireiškė liga - autoimuninis tiroiditas, subklinikinis hipotirozė. Šiuo metu TSH yra šiek tiek padidėjęs, tačiau derinyje su padidėjusiais antikūnų prieš TPO jau reikia gydymo.

Paprastai endokrinologas nurodo mažą eutirokso dozę. Tai padeda gerinti sveikatą ir trukdo tolesnei ligos progresavimui. Eikite per ultragarsą ir apsilankykite endokrinologu.

Sveiki Man 35 metų svoris 55, aukštis 160 cm
Trys mėnesiai aš kankina vertigo. Dabar mažas spaudimas 96/75 tachikardija 97. (jos 110/70). Sausa oda, plaukai iš tikrųjų neauga. Nesuprantamas drebulys per kūną. Mano gerklėje, kai aš užsidengiau apatinius šoras, tarsi kažkas trukdytų, pasirodė nesuprantamas skonis mano burnoje. Rankos kojos šalta, sudirgusi, verkimas atsiranda dėl bet kokios priežasties.
Pasiekti testai, čia yra rezultatai:

TSH 1,8600 mkMe / ml (praeita per mėnesį
TTG 1,81
T4 14,90 (per mėnesį
T4 nemokamai.13.52
T3 4.22
Anti TOP 12..27 Me / s
Prolaktinas 145.11
Kortizonas 19.2
AKTH 23. Skydliaukės ultragarsas pr.dola 13,3 * 14,3 * 37,9
Tomas 3.8
Kairysis skiltis 14 * 16 * 42 ob'5.5 dryžuotas 3.7 padidėjęs echogeniškumas. Aš nuolat noriu aštrų marinuotų marinatų. Kepta. Kojų sąnarys. 2001 m. Tai buvo AIT. Dabar pradžioje veisiu hipotiroidizmą. Teriotoksikozo ir Aito etapai gali būti?
Prašau atsakyti.

Administratorius mama12.ru Atsakymas:
2015 m. Lapkričio 25 d. 15:45

Rezeda, gera popietė.
Dėkojame už klausimą. Atsakymas į jį čia išdėstytas http://mama12.ru/konsultaciya-vrach-endokrinolog

... HYPOTHYRIOSIS yra FOREVER.
Aš turiu hipotirozę AIT fone........ 22 metus.
Aš sutinku su tiroksinu -100 mkg. Atsižvelgiant į tai, visi hormonai atrodo normalūs; TTG-1,15 mU / l (0,4-4,0)
T4 St.-16,4 pmol / l (9,0-22,0)
T3-1,1pmol / l (2,6 -5,7)........ RS: Kiek aš žinau, jei TTG yra norma ir T3 yra sumažinta, tai laikoma 100% laboratorine klaida!
AT iki TPO-159.1 (padidėjo, tačiau tai suprantama, nes AIT)

Ultragarsas: skydliaukės struktūros difuzinių pokyčių požymiai.
Prašau, gydytojas, sakyk: 1). Tokia maža liauka... kaip blogai? (nuo 2009 m. jis buvo -5,9 cm, 2006 m. - 16,9 cm ir dabar yra gana mažas). Neveikiau operacijos! 2). Ką sako mano hormonai ir ultragarsas?
3). Noriu gerti Reduxin 10, taip pat 15 kg. Kaip sąveikauja tiroksinas ir sibutraminas (nerandate informacijos bet kurioje INET vietoje). Bet jūs tikrai žinote!
Ačiū iš anksto, jūs darote gerą darbą, padedame mums suprasti visas analizės sudėtingumas... ir iš tikrųjų su praktiniais patarimais, ką imtis, kur paleisti....! Aš laukiu klausos. Ačiū!

Sveiki, pasakyk man! Praėjo analizę TTG, T4 nemokamai. dėl to, kad buvo silpnumas, ašarojimas, nuotaikos pokytis, nervingumas ir tachikardija (širdies, inkstų ir antinksčių ultragarsu - normos, EKG normos). TSH - 6,3 T4 - 15,5 skydliaukės ultragarsas parodė HAT. Endokrinologo diagnozė: XAT, subklinikinis hipotirozė, pirmą kartą nustatytas. Paskirtas L-tiroksinas 25 mg. Aš sutinku 5 dienas, būklė nepagerėja, priešingai - silpnumas, mažas slėgis (105/65, 95/60), vidinis drebulys, galva yra sunki. Aš pakvietiau gydytoją, sakė, kad tai priklausomybė. Pasakyk man, kiek dienų vartojama narkotikui, kokie simptomai? Gal aš turiu daug 25 mg? Suprantu, kad skaičiai nėra labai dideli. Pirmosios 3 dienos buvo baisi pykinimas. Šiuo metu aš sutinku: L-tyroskin 25 mg (ryte toshchak) Tri-regol (vakare) Coraxan 5 mg (iš tachikardijos) (ryte ir vakare).
Šiandien mes turėjome greitosios pagalbos automobilį, stiprų silpnumą, galą, lyg į skrybėlę su earflaps (spaudžiamas ant kaktos ir ausų šventyklų), o slėgis buvo normalus ir EKG taip pat (gydytojas tai padarė netrukus). Jis sako, kad gal šios tabletes mane netinka. Šiandien tik ryte ryte buvo imti tiroksiną, ir tai buvo, nes, prasidėjus valandai, prasidėjus silpnybei, aš nepriėmė koraxano, kad nepašalintų nuotraukos. Ką daryti, aš negaliu suprasti. Gal aš nevartoju nieko iš hormono.

Endokrinologė Monakova Ekaterina Atsakymas:
2016 m. Vasario 29 d. 20:07

Sveiki, skydliaukės hormonų trūkumas yra rimta būklė, kurią reikia ištaisyti. Pradžioje simptomai nėra labai ryškūs, tačiau užleista liga sukelia daug pasekmių, kai kurios iš jų yra negrįžtamos. Mano nuomone, jūs turėtumėte toliau vartoti L-tiroksiną toje pačioje dozėje. Pabandykite gauti Eutiroks. Šie du preparatai skiriasi pagalbinėmis medžiagomis. Veiklioji medžiaga yra tokia pati. Todėl dozę nereikia koreguoti. Gydymas tęsiasi mėnesį. Tada jums reikia atlikti hormonų kraujo tyrimą ir įvertinti rezultatą. Galbūt per mėnesį jūsų skundai praeis, nes kūnas prisitaiko prie naujojo hormoninio fono.

Elena Atsakymas:
4 m., 2016 m., 10:19

Dėkojame už atsakymą! Per šį laikotarpį ji nutraukė L-tiroksino vartojimą apskritai, nes būklė pablogėjo. Dabar, praėjus beveik 10 dienų, nes aš nevartoju vaisto ir tik pradeda "atleisti". Tai buvo baisi būsena: ir galvos išspaudimas, karūnos tirpimas, skruostikauliai, skambesys ausyse, rankų rankos. Siaubinga depresija. Man buvo priimtas endokrinologas, jie sakė, kad turiu atskirą narkotiko netoleranciją. Buvo patariama dar kartą išbandyti testus, ir ten jie reguliuoja dozę. Labiausiai tikėtina, kad pasinaudosiu jūsų patarimais ir imsiu Eutiroks.

Man 26 metai, aukštis 168, svoris 55 kg. Nėštumo planavimas. Pagaminta ultragarso skydliaukė yra normalu. Praėjo analizę TTG 4,93; T4 - 110,6; T3 - 2, 0. Ar tokius testus galima planuoti nėštumo metu? Kalbant apie tai, kas gali būti tokia analizė? Ir pasakyk man, ar turiu gerti tiroksiną ir kas turėtų būti paros dozė?

Endokrinologė Monakova E. A. Atsakymas:
Balandžio 14 d., 2016 m. 9:57

Sveiki, šiek tiek padidėjęs TSH. Ne visai aišku, kad išgėrėte kraujo tyrimą T4 sumai arba nemokamai. Remiantis tuo, kad TSH nėra daug daugiau nei norma, manau, kad tai yra bendras T4. Tada tai yra norma. T3 padidėjimas (greičiausiai "laisvas") yra nereikšmingas.
Mano rekomendacijos: atlikite hormonų TSH ir T4 laisvo kraujo tyrimą ir kreipkitės į vidaus endokrinologą. Labiausiai palankus nėštumo kursas yra TSS 2,0-3,0 lygis. Todėl, jei antrasis TSH tyrimas taip pat viršija normą, tuomet turėtumėte pradėti vartoti mažas L-tiroksino dozes. Tai turės teigiamą poveikį jūsų sveikatai ir pagreitins nėštumo pradžią.

Gera popietė Sūnui yra beveik 7 metai, dėl to skydliaukės skydliaukės sklaidos ultragarso pokyčiai. Kiek rimtas ar pavojingas paveikslėlis? Ar jam įmanoma įsitraukti į karatę, kol mes pateksime į endokrinologą, kaip mes galime palaikyti kūną? Tinkama dalis 13.0mm * 12.0mm * 30.0mm tomo 2.2 cm3; kairė skylė 12.0mm * 10.0mm * 30.0mm tomas1.7cm3
"Isthmus 2.0mm"; įprasta vieta; kontūras lygus, skaidrus; kapsulė nėra suspausta; judrumas rijant išsaugotas; vienarūšė echostruktūra; savybės: abiejuose lobynuose nustatomi anekoksiniai įtėklai; kraujo aprūpinimo lygis; regioniniai limfmazgiai nėra išsiplėtę

Endokrinologė Monakova E. A. Atsakymas:
Balandžio 18 d., 2016 m., 09.45 val

Sveiki, tokie pasikeitimai gali būti ultragarso ir jodo trūkumo organizme. Aš rekomenduoju 100 mg jodomarino vieną kartą per parą. Taip pat atlikite kraujo tyrimą dėl TSH, be T4 ir antikūnų prieš TPO. Jei hormonų kiekis yra normalus, gerkite ilgalaikį jodomariną ir pakartokite egzaminą po metų.

Sveiki Mano dukrai yra 11 metų. Nepriklausomai kreipėsi į endokrinologą, nes Aš pastebėjau skydliaukės vizualų išsiplėtimą. Nuostolių testai: T4-1.04 normaliomis normomis, TSH-2,4753 norma, padidėjęs AT-TPO-748.28 (greitis 0-6). Ultragarsas: hiperplazija, difuziniai pokyčiai, padidėjęs kraujo tekėjimas. Skydliaukės apimtis yra 17,9 ml. Dukrytei 11 metų, svoris 38, aukštis 156 cm. Endokrinologas diagnozuotas autoimuninis tiroiditas, hipertrofinė forma 2 šaukštai. (PSO). Gydymas: L-tiroksinas 50 mikrogramų, hormonų kontrole kas 2 mėnesius. Perdavė daugiau nei metus. AT-TPO palaipsniui mažėjo. Šiek tiek sumažėjo skydo tūris. nori Dabar: T4-0.94 norma, TTG-0.5975, AT-TPO-121.56. Ultragarsas: hiperplazija, difuziniai pokyčiai, nėra kraujo tėkmės padidėjimo. Bet skydo apimtis. nori padidintas 1 ml. Gydytojas paskyrė hormonų ir ultragarsu sc / 3 mėnesių kontrolinį tyrimą. Ji sakė, kad padidinsime l-tiroksino dozę iki 75 mikrogramų. Turiu klausimą: ar mano vaikas tinkamai gydomas? Ar jums reikia kito endokrinologo patarimo? Ačiū

Endokrinologė Monakova E. A. Atsakymas:
Balandžio 19 d., 2016 m., 09:45

Sveiki Svetlana.
Jūsų gydymas yra teisingas. Jūsų atveju L-tiroksinas mažose dozėse turi tam tikrą raminantį poveikį skydliaukei. Ji neturi daug "dirbti", kad galėtų turėti pakankamai hormonų visiems kūno poreikiams. Todėl toliau vartokite vaistą. Rezultatas yra teigiamas. TTG dabar yra apatinėje normos ribų. Kitas L-tiroksino dozės padidėjimas gali sukelti hipertireozę. Bet tuo pačiu metu užkirsti kelią tolesniam skydliaukės augimui. Todėl, jei kitas ultragarsas padidins garsumą, galite pabandyti vartoti 75 mg L-tiroksino. Tačiau būtina kruopščiai stebėti vaiko sveikatos būklę ir nedelsiant pakeisti TSH kraują.

Svetlana Atsakymas:
Balandžio 19 d., 2016 m., 15.28 val

Ačiū Mes atidžiai stebėsime gerovę. Pasakyk man, ar jodo preparatai draudžiama vaikui? Per metus net multivitaminai nupirko mano dukterį, kad įveiktų jodą.

Sveiki, aš niekada nebuvo endokrinologas, 16-osios nėštumo savaitės metu išlaikiau skydliaukės hormonų TG-1,74 analizę, laisvą t3-4,47, nemokamą t4 -19,31, tioroglobuliną 3,86. Gydytojas sakė, kad viskas buvo normalu. Per mėnesį iki gimdymo ji vartojo 200 jodomariną, ar tai galėjo daryti gerą rezultatą? Ačiū

Endokrinologė Monakova Ekaterina Atsakymas:
Gegužės 9 d., 2016 m., 11:55

Sveiki, jodo trūkumas žmogaus kūne gali būti akivaizdžių problemų dėl skydliaukės. Ir atvirkščiai, kai kurios ligos atsiranda su įprasto jodo kiekiu. Todėl jodomarinas skiriamas visoms nėščioms moterims, net jei hormonų pusiausvyra yra tinkama. Tai vaisiaus prenatalinės patologijos prevencija. Jūs turite hormonų, kad jodomarinas gerti. Toliau vartokite vaistą visą nėštumo ir žindymo laikotarpį. TSH gali pakartoti per 30 nėštumo savaičių. Ir nepamirškite reguliariai atlikti kraujo tyrimo dėl gliukozės - tai turėtų būti ne daugiau kaip 5 mmol / l.

Olga Atsakymas:
Gegužės 10 d., 2016 m., 09:45

Labai dėkoju tau! Dėkojame už greitą atsakymą! Jums geriausia! Aš nuoširdžiai linkiu.

Gera popietė. Pasitvirtinus vietiniam endokrinologui, man buvo išsiųstas testas - dėl 5,56 TSH, laisvo tiroksino 0,79. Naudotojo sąsaja parodė šaknies goitų reiškinius su skydliaukės simptomais (isoechoikinis mazgas 7,9 * 6,4 dešinėje skiltyje, hipoekonominis mazgas 8.0 * 6.0 * 7.4 dešinėje skiltyje L-tiroksinas buvo skiriamas 50 dozių pirmąsias 10 dienų, o po to perėjo į dozę 100-3 mėnesius, taip pat Yosen 1 tabl naktį ir skydliaukės arbata. Po 2, 5 mėnesiai jautė silpnumą, galvos svaigimą, sumažėjo spaudimas, širdies plakimas. Mes kartojome TTg tyrimą - jis sumažėjo iki 0,014. Zu 75 ir vis tiek gerti 2 mėnesius, jei valstybė nepagerėja, mažinkite dozę iki 50. Tačiau dabar būklė bloga - ar mes viską darydami viską teisingai?

Endokrinologė Monakova E. A. Atsakymas:
2016 m. Gegužės 31 d. 12:09

Sveiki, gydymo taktika yra teisinga. Eikite į L-tiroksino 50 mg dozę. Širdies ir kraujagyslių sistemos kontrolė per mėnesį nuo šios vaisto vartojimo pradžios.

Sveiki! TSH rezultatas yra 3,16 (planuojame nėštumą), skydliaukės ultragarsas yra normalus, gydytojas nurodė "Tirecomb", bet to neįmanoma rasti, nėra analogų. Ką daryti Kas gali jį pakeisti?

Endokrinologė Monakova E. A. Atsakymas:
Liepos 11 d., 2016 m., 11.21 val

Sveiki, turėtumėte grįžti į endokrinologą, kad ištaisytumėte gydymą. Jei planuojate nėštumą daugiau nei metus, tuomet turite pradėti vartoti šį vaistą kuo greičiau. Idealus TSH kontracepcijos lygis yra 2,5 mIU / L.

Sveiki! Man 31 metai, aukštis 169cm, svoris 106kg. Mokykloje buvo nustatytas skydliaukės padidėjimas, tačiau svorio problemos nebuvo. 2008 m. Aš turiu geresnes sąlygas, kai mano pirmasis vaikas iki 100 kg, tada aš netekou svorio iki 80 kg. Po antrojo vaiko negaliu prarasti svorio, nuolatinis silpnumas, dažnas galvos svaigimas. Endokrinologas įdėti D / s: autoimuninė skydliaukė, goiteris 2-asis, hipotireozė, nutukimas 2 šaukštai.
Naujausi tyrimai: TSH - 4,90; T4sv - 11,20, iš viso T3. - 1,49; ATKTPO - 234; Prolaktinas-242, gliukozė - 6,44. Hemoglobinas - 98. Padedame gydyti (dabar aš nieko nepritariu, antrasis vaikas yra pusantrų metų)

Endokrinologė Monakova E. A. Atsakymas:
Liepos 21 d., 2016 m., 10:15

Sveiki, šiek tiek padidėjęs TSH, kuris rodo hipotirozės buvimą. Šie TSH duomenys retai sukelia reikšmingą svorio padidėjimą, nes skydliaukės hormonų kiekis dar nesumažėjo. Jums reikia pradėti vartoti hormonų pakaitalą. Nustatyti hormonų dozę gali tik visą laiką dirbantis endokrinologas. Stebėkite maistą, pabandykite judėti daugiau. Be dietos ir fizinio krūvio prarasti svorį neįmanoma.
Žemas hemoglobinas sukelia galvos svaigimą. Turėtumėte vartoti sorbiferą 1 t du kartus per dieną ilgą laiką.

Sveiki!
Vaikystėje skydliaukė buvo labai išsiplėtusi. Tai buvo registruotas, nustatytas jodomarinas. Dabar planuojame nėštumą, bet dar ne. Perdavė analizę, ultragarsą. Gydytojas sakė, kad viskas yra normalu. Ar negalima koncepcijos atsirasti, jei ji buvo išplėsta vaikystėje, bet ne dabar? ačiū

Endokrinologė Monakova E. A. Atsakymas:
Liepos 29 d., 2016 m., 14.29 val

Sveiki, jei skydliaukės liauka padidėjo be hormoninio fono pokyčių, tai negali būti nevaisingumo priežastis. Dabar reikia atlikti kraujo tyrimą dėl TSH, T 4 nemokamai ir antikūnų prieš TPO. Tai paaiškins jūsų hormonų situaciją. Taip pat galite išbandyti LH, FSH, estradiolio, progesterono, prolaktino ir kortizolio (tikslinga šiuos testus perduoti, jei nėštumas nevyksta ilgiau kaip 6 mėnesius).

Sveiki! Mano mama yra 76 metų. Kai parodė TSH-3,4, endokrinologas išrašė L-tiroksiną 0,25 dozėje. Ultragarso, mazginio šonkaulio strigties rezultatai tireoidito fone. Papasakok man, prašau, savo nuomonę apie nustatytą gydymą? Ačiū

Endokrinologė Monakova Ekaterina Atsakymas:
4 rugpjūčio 2016 m. 10:53

Sveiki, yra nuomonė, kad mažos skydliaukės hormonų dozės gali trukdyti tolesniam uždegiminiam procesui, kuris bet kuriuo atveju gali sukelti hipotirozę (sunku pasakyti terminus, kiekvienas turi skirtingą ligą). Dozė yra labai maža, palaikanti. Todėl neturėtų būti nepageidaujamo hormonų pakaitinės terapijos poveikio. Apsilankykite dar vieno visą darbo dieną dirbančioje endokrinologijoje, nes visą patarimą galite gauti tik ištyrę pacientą ir susipažįstant su jos ligos istorija.
Neįrašykite skydliaukės mazgo dydžio. Jei jis yra didesnis nei 10 mm, rekomenduoju padaryti biopsiją su punkcija.

Sveiki, aš 29 metai, svoris 55 kg. Aš 168 metų. Aš ruošiasi nėštumui ir todėl donorystės hormonai. Rugpjūčio mėn. Rezultatai antikūnams prieš skydliaukės peroksidazę 12,5 (norma 0-30); mtg 3,64 (norma 0,23-3,4); St. 4,42 (norma 2,5-7,5); LH 5.4 (normalus 1.1-8.7); FSH 7,7 (normalus 1,8-11,3); Prolaktinas 406,2 (norma 67-726); estradiolis 101,6 (norma 15-120); nemokamas testosteronas 0,7; svT4 9,5 (norma 7,86-14,41) progesteronas 20,20 (normalus 1,2-15,90). Atrodo, kad visi yra naudingi analizėms, truputį padidina ttg ir progesteroną. Tačiau progesteronas gali būti padidintas dėl homonezių (Proginova pjūklo ir Divigel), nes kilo problemų su ciklu ir nėštumo planavimu. Tačiau gydytojas vis dar nurodė man 25 ml Eutiroks gerti po 1 tabletę kas dvi dienas. Rugsėjo mėnesį tik Eutirox, vitaminai ir jodas 100 ml išgėrė testai spalio pradžioje ir 6,72 tonos (norma 0,23-3,4) ir progesterono 94,3 (normos 16,4-59). Pasakyk man kodėl TGG padidėjo beveik du kartus per mėnesį? Ir dabar kaip planuoti nėštumą? Ar turėčiau toliau gerti "Eutiroks"? Ir yodomarinas kartu su eutiroku negalėjo apsunkinti situacijos? Dėl anksčiau ačiū už atsakymą.

Grožio Atsakymas:
Spalio 7 d., 2016 m., 09:51

Sveiki, turėtumėte atlikti skydliaukės ultragarsą ir apsilankyti dieninių endokrinologų. TSH padidėjimas vartojant Eutirox rodo, kad skydliaukė sukelia nepakankamą hormonų kiekį, o vaistų dozė nepakanka, kad būtų kompensuota jūsų būklė. Po patikrinimo ir papildomo patikrinimo reikia atlikti korekcinį gydymą (Eutiroks skaičiaus padidėjimas). Neįmanoma planuoti nėštumo dėl didelio TSH fono, nes tai gali sukelti rimtą vaisiaus patologiją. Yra įrodymų, kad jodomarinas neturėtų būti vartojamas kartu su autoimuniniu tiroiditu. Jums reikia papildomo egzamino, kad galėtumėte nuspręsti dėl tolesnio jodomarino vartojimo.

Gera popietė Pirminio subklinikinio hipotirozmo diagnozė. Nėštumas 7 savaites. Prieš nėštumą, 2,33 mtg. Matėme 50 mg teigiamo lioksido, dabar, kai sužinojau, kad ji buvo nėščia, 2 kartus padidino l tipo thyroxin dozę. Ttg 1,45 (taip sakė endokrinologas). Ginekologas išrašė Duphaston 1 tabletę 2 kartus per dieną. Pasakyk man, ar tai nėra maža ttg (pagal laboratorijos parametrus 0,1-2,5 normos) ar galima duphastoną gerti?

Endokrinologė Monakova E. A. Atsakymas:
Spalio 17 d., 2016 m., 11:33

Sveiki, padidėjęs L-tiroksino dozavimas yra pateisinamas, nes hormonų kiekio poreikis nėštumo metu didėja. Per mėnesį turėtumėte pakartoti TSH kraujo tyrimą, kad nepastebėtumėte hipertireozės (jis taip pat pavojingas vaisiui).
Kalbant apie duphastono vartojimą, tai yra vaistas su tam tikromis vartojimo indikacijomis. Jis neturi nieko bendra su hipotirozės gydymu. Jis naudojamas, kai gresia persileidimas, pasikartojantis persileidimas ir kitos sąlygos. Aptarkite su savo ginekologu, kaip vartoti vaistą, nes negaliu pakomentuoti vaisto paskirties be asmeninio tyrimo ir interviu.

Sveiki, 12-osios nėštumo savaitės TSH 3,53, T4sv 8,93. Kiek rimtų šių neatitikimų, verta nerimauti? Prieš tai niekada neišbandžiau šių hormonų. Aš vartoju jodomariną be vitaminų, o 15 savaičių man buvo skiriama t tiroksino 50 mg. Kol aš pradėjau jį vartoti. Su hormonais, kurių niekada anksčiau nebuvo. Ar aš galiu nutraukti šio hormono vartojimą ar kaip jį perskaičiau kai kuriuose gyvenimo šaltiniuose.

Endokrinologė Monakova E. A. Atsakymas:
2016 m. Lapkričio 1 d., 09:52

Labas, nėštumas yra ypatinga moters organizmo būklė, kuri reikalauja, kad būtų padidintas visų vidaus organų ir sistemų darbas, būtinas normaliam vaisiaus vystymuisi. Jūsų atveju padidėjęs TSH lygis viršija 2,5 rodo, kad skydliaukė neveikia savo funkcijų. Tai lemia tai, kad vaikas vystosi subklinikinio hipotirozmo sąlygomis. Skydliaukės horizonto trūkumas gali neigiamai paveikti jo nervų sistemos ir viso organizmo vystymąsi. Turėtumėte apsilankyti visą laiką dirbančioje endokrinologijoje, kad nuspręstumėte, ar skiriama pakaitinė terapija, vaisto dozė ir toliau stebima sveikatos būklė nėštumo metu.
Prieš aplankydami gydytoją, atlikite skydliaukės ultragarsą, taip pat bendrus kraujo ir šlapimo tyrimus.

Sveiki, man 27 metai, endokrinologas man diagnozavo autoimuninį tiroiditą, hipotirozę. bandymo rezultatai:
AT iki TPO - 125,4 TV / ml
Ttg - 101,8 mkMe / ml
T4 - 4,14 pmol / l
Pasakyk man, ar tokia skydliaukės liga gali pasireikšti po gimdymo (prieš 7 mėnesius) ir ar gali būti toliau normalizuojami hormonai po gydymo?

Endokrinologė Monakova Ekaterina Atsakymas:
Lapkričio 4 d. 2016 m. 13:13

Sveiki, autoimuninės ligos dažnai pasitaiko po gimdymo, nes nėštumo metu yra reikšmingas organizmo pertvarkymas. Priskiriama imuninė sistema. Jūs turėtumėte neabejotinai vartoti hormonų pakaitinę terapiją, nes TSH yra labai aukštas. Hipotiroidizmas yra lėtinė liga, kuriai reikia ilgalaikio gydymo. Nepriklausomai nutraukti hormonų neturėtų jokiu atveju. Normalus TSH kiekis gydymo metu rodo, kad hormonų dozė yra gerai parinkta. Bet tai nereiškia, kad skydliaukė atkūrė savo darbą.
Atkreipkite dėmesį į vaiko sveikatą. Labiausiai tikėtina, kad hipotirozė prasidėjo nėštumo metu, o tai gali turėti įtakos kūdikio skydliaukės liaukos veiklai.

Sveiki! Man 45 metai, aukštis 164 cm. Svoris 67 kg. Jau keletą metų gyvenu su autoimuniniu tiroidito diagnozu. Birželio mėnesį hormonai: TSH -1.36, AT TG -54.2. Paskutiniai ultragarsu rezultatai prieš savaitę: dešinoji skiltis 1,8 * 1,5 * 2,9 V -1,3. Echostruktūra yra nevienalytė, echo tankis yra nevienodas, struktūros vizualizavimas yra 0,7 * 0,5 mm (prieš devynis mėnesius 2, 4 * 1.3 * 3.6 mazgeliai nebuvo), kairoji skiltis 1.4 * 1.1 * 2.2 V-1.8 Peredimik 0.37 3.1 tomas Struktūroje pokyčių difuzija yra ryški padidėjęs echogeniškumas. Išvada: skydliaukės hipoplazija. Diferencialiniai parinhim pokyčiai. Gydytojas paskyrė L-terroksiną 50- 25 dozėmis, tuo pačiu metu vartodamas jodomariną 100 ir 2 tabletes per pusryčius. Ką tu galvoji Ačiū Noriu pridėti: yra gimdos fibroids su progresavimu

Endokrinologė Monakova E. A. Atsakymas:
Lapkričio 29 d., 2016 m., 09:53

Sveiki, turėtumėte iš naujo pasiimti TSH kraujo testą, nes birželio mėn. Jis nebėra informatyvus. Gydymo padėtis nėra visiškai aiški. Ar Jums buvo 50 mcg dozė L-tiroksinai, o gydytojas sumažino jus iki 25 mcg? Hormoninio gydymo korekcija gali būti atliekama tik remiantis naujais TSH tyrimais. Mezgės išvaizda nėra priežastis sumažinti dozę. Tai yra priežastis kartą per metus atlikti ultragarsą, siekiant stebėti mazgelio augimą. Kai jis pasiekia 10 mm, ultragarso kontrolei būtina atlikti punkciją. Imtis jodomarino, o endokrinolis yra maisto papildas. Taigi jo veiksmingumas ir saugumas nėra įrodyti.

Elena Atsakymas:
2016 m. Lapkričio 29 d., 9.35 val

Ačiū! Šiandien aš grąžinsiu TTG pagal rezultatus, kuriuos pasirašysiu.

Elena Atsakymas:
2016 m. Lapkričio 30 d. 18:06

Gera diena! TTG 5,07 TV / l, FT4 13,86 pmol / l, FT3 3,57 pmol / l. Man blogai pasireiškia 25 mikrogramų dozė, dusulys skydliaukės srityje, galvos skausmas, silpnumas. Ką manote, grįžkite pas 50 dozę? Ačiū

Endokrinologė Monakova E. A. Atsakymas:
2016 m. Gruodžio 1 d. 18.41 val

Sveiki, TTG akivaizdžiai yra mažesnė už normą. Jūs turėtumėte padidinti L-tiroksino dozę iki 50 mikrogramų, o mėnesį - pertvarkyti TSH.

Sveiki, brangūs gydytojai), 8 metų amžiaus vaikas normalaus svorio svorio, padidėjęs 1 ttg, cholesterolio, t3 ir t 4. Jo svoris 32, aukštis 135. Ar manote, kad turėčiau skirti jodomariną ar ne? Galbūt verta duoti 100? Beje, antikūnai yra normalūs.

Endokrinologė Monakova E. A. Atsakymas:
Lapkričio 29 d., 2016 m., 11.43 val

Sveiki, kūdikis jodomarinas nesiseka, ypač jei jūs gyvenate zonoje, kurioje yra mažesnis jodo kiekis aplinkoje. Vienintelis klausimas yra tai, ar jodo kiekio padidėjimas organizme gali kompensuoti sumažėjusį skydliaukės hormonų kiekį. Jei hipotirozę sukelia jodo trūkumas, jodomarinas yra vienintelis būdas padėti pacientui. Kitais atvejais tai nebus veiksminga.
Jei pacientui pasireiškia nespecifiniai skundai (mieguistumas, sumažėjęs veikimas, svorio padidėjimas, vidurių užkietėjimas), tai yra poklinikinis girotireozės požymis. Tada turėtumėte galvoti apie hormonų pakeičiamąją terapiją. Jei nėra ligos simptomų, galite vartoti jodomariną ir stebėti TSH.

Gera popietė
Man 30 metų. Aš maitina maitinimą vaikui 4 mėnesius. Nuo pat pradžių pieno trūko, dabar jis tapo dar mažesnis. Žindymo specialistų patarimai nepadeda.
Tačiau 2 kartus buvo atvejų, kai pienelis tekėjo kaip upė (pirmą kartą - ovuliacija ultragarsu, antrą kartą - po 40 dienų po pirmosios). Pienas daug 2 dienas, o paskui vėl šiek tiek. Manau, kad nepakanka prolaktino. Žindymo vaistai padeda, bet galva skauda skauda.
Ar galiu vartoti Utrogestan ar Duphaston palaikyti žindymą?

Gydytojas atsakymas:
1 d. 2016 m. 18:40

Sveiki, urozhestanas ir duphastonas yra draudžiami žindyti, nes jie prasiskverbia į motinos pieną. Tai yra hormoniniai vaistai, todėl jų buvimas kūdikio kūne gali pakenkti jo sveikatai. Jei praėjo 4 mėnesiai, yra tikimybė, kad kūdikį galėsite tiekti motinos piene iki vienerių metų. Jei pašarote vaiką su mišiniu, aš rekomenduoju tuo metu sustoti. Siūlyk savo kūdikiui tik krūtis ir tai padaryti kiek įmanoma dažniau. Būtinas naktinis šėrimas, o skysčio kiekis, kurį geriate, yra ne mažiau kaip 2 litrai.
Pagal savo nuotaiką galite pamatyti, kad norite maitinti krūtimi. Labai svarbu neprarasti vilties. Per du mėnesius galite pradėti šėrimą, todėl jūsų gyvenimas bus daug lengvesnis.

Julija Atsakymas:
2016 m. Gruodžio 2 d., 10:19 val

Dėkojame už atsakymą.
Pasakykite man, ar dabar galima patikrinti žindymo metu ir sužinoti mažesnio prolaktino priežastį (jei yra sumažėjimas)? Ar prasminga perduoti analizę apie prolaktino lygį? Aš perskaičiau, kad kartais sumažėjusį prolaktiną sukelia specifinės sveikatos problemos.
Aš turiu žindyti pirmąjį vaiką be problemų.
Ačiū iš anksto

Endokrinologė Monakova E. A. Atsakymas:
Gruodžio 5 d., 2016 m., 10:12

Sveiki, galite išbandyti prolaktino kraują. Bet net ir sumažėjus, jums bus sunku atlikti išsamų tyrimą. Dažniausiai problemų dėl maitinimo krūtimi sukelia stresas, miego trūkumas ir nuovargis. Tai veikia visą hormoninę sistemą, ypač prolaktino lygį. Susisiekite su savo vietiniu gydytoju ir atlikite standartinius tyrimus (pilnas kraujo tyrimas, šlapimo tyrimas, biocheminis kraujo tyrimas). Kartu su prolaktinu galite patikrinti skydliaukės veiklą (TSH hormoną).

Julija Atsakymas:
Gruodžio 7 d., 2016 m., 07:47

Sveikas, gydytojas. Aš 32 metai, aukštis 168, svoris 63, aš ketinu daryti IVF. Perdavė TTG analizę, rezultatas: 3,65, po 1,5 mėn. Vartojo jodomariną: TSH 3,45. Mano ginekologas sakė, kad ekologiškai reikia, kad TSH būtų ne daugiau kaip 2.
Paskirtas Eutiroks 25mg. Nuo šio vaisto atsirado alergija: visas veidas buvo padengtas spuogais, Etirox buvo pakeistas L-tiroksinu 25, ir nuo jo galva nuolat pradėjo skaudėti, ir jaučiuosi nuolatinis mieguistumas. Prašau pasakyti, ką daryti?

Endokrinologė Monakova E. A. Atsakymas:
Gruodžio 15 d., 2016 m., 09:50

Sveiki, Jums buvo alerginė reakcija ne tik į komponentą, bet ir į papildomas medžiagas, sudarančias tabletes. Todėl, kai jūs pakeisite vaistą, jūs nebeturėjo bėrimo.
Gali būti nedidelis diskomfortas gydymo pradžioje su L-tiroksinu. Ar kraujo tyrimas TSH praėjus vienam mėnesiui po gydymo pradžios. Per šį laiką kūnas prisitaiko prie naujo hormoninio fono.

Gera diena! pasakyk man Aš esu 27. svoris 60 aukštis 168. Planuoju nėštumą ttg 2,96 (tariamai norma yra iki 4), tačiau gydytojas sakė, kad reikės 2,50. o 17 alfa oksipergesteronas 0,91 (norma iki 0,8). Ar šioms indikacijoms reikia tolesnio gydymo, ar mano gydytojas (ginekologas-reproduktorius) yra apdraustas?

Endokrinologė Monakova E. A. Atsakymas:
2016 m. Gruodžio 19 d., 10:40

Sveiki, gydytojas turi atsakyti į analizės pokyčius, nes tai yra būtent tai ir egzaminai. Ypač, kai kalbama apie vaisingumo specialistą. Jūsų atveju, jei jūs nesate pasiruošę IVF, jei per pastaruosius metus neturėjote "nesėkmingo" nėštumo ar nesuvokiamo prostatos, galite planuoti nėštumą. Jei ginekologas nurodo tolesnius testus, jis turi teisę, ypač kalbant apie 17 alfa oksipergesteroną.

Sveiki! Mano dukrai yra 17 metų, nereguliarus mėnesinių ciklas, 2016 m. Birželio mėn ji patyrė infekcinę mononukleozę. Kaupimo bandymai 11-osios ciklo dienos 2017 m. Sausio 13 d.: TSH - 4,53; nemokamas T4 - 1,14; nemokamas T3 - 3,34; anti-TG - 17,1; FSH - 6,77; progesteronas - 0,20; prolaktinas - 17,46; estradiolis - 67,54; kortizolis - 13,4; bendras testosteronas - 1,83; HCG - 1,00. Endokrinologas iš karto nustatė 25 μg L-tiroksino. Ar tai tiesa? Prašau atsakyti!

Endokrinologė Monakova E. A. Atsakymas:
Sausio 31 d., 2017 m. 12:54

Sveiki, enokrinologo taktika yra teisinga. Jūsų dukrai reikia gydymo, nes jo TSH yra didesnis už įprastą. Tai gali būti jos mėnesinių problemų priežastis. Perduodama mononukleozė neveikia skydliaukės veiklos.

Sveiki Mano dukrai yra 15 metų, nereguliarus mėnesinių ciklas, kairės kiaušidės cista, buvo skiriamas hormonų gydymas ir tyrimai. TTG-3,74, prolaktinas-15,67, testosteronas 1,12. Rodikliai yra normalūs, bet ant ribos. Tai TSH, kuris kelia susirūpinimą, nes man pats yra hipotiroidizmas. Kaip to nepaklausti.

dar vienas klausimas. nuo 2015 m. rugpjūčio iki 2016 m. mano TTG su eutirox 50 doze sumažėjo nuo 9,22 iki 2,5. Padidinta dozė iki 75. Dabar TTG-0.73. Ar man reikia grąžinti 50 dozę?

Endokrinologė Monakova Ekaterina Atsakymas:
Vasario 4 d. 2017 m. 10:28

Sveiki, jei turite AIT, tada ši liga gali prasidėti ir jūsų dukrai, nes svarbiausia yra genetinė polinkis. Tačiau dažniau nei kartą per metus, norint patikrinti TSH, tai nėra verta (jei yra geros sveikatos ir nėra skundų).
Apie savo sveikatą - jei yra skundų (širdies plakimas, blogas miegas, dirglumas ir tt), tuomet turite sumažinti vaisto dozę. Jei skundų nėra, galite toliau vartoti 75 mg. Po trijų mėnesių TSH kontrolė.

Sveiki! Aš esu 28 metai, bandydamas pastoti, ovuliacijos testai yra neigiami. TSH-5,96. Ginekologijoje viskas normalu. Diagnozuota hipotirozė. Aš geriu eutirokas-25 2 savaites. Dabar yra palankios užuostos dienos. Ar turėčiau pabandyti įsivaizduoti vaiką ir atlikti fokilulometriją, ar turėčiau laukti? Dėkojame už jūsų dėmesį!

Endokrinologė Monakova E. A. Atsakymas:
Vasario 16 d. 2017 m. 17:59

Sveiki, tuomet per gydymo mėnesį turėjote geriau atlikti TSH kraujo tyrimą. Jei rezultatas yra normalioje diapazone, galite saugiai planuoti nėštumą. Tačiau neturėtumėte nustoti vartoti vaisto, nes TSH grįš į ankstesnius duomenis. Nėštumo ir žindymo laikotarpiu būtina vartoti L-tiroksiną, o kas tris mėnesius visada kontroliuoti TSH.

Catherine Atsakymas:
Vasario 21 d., 2017 m., 07:24

Ačiū už atsakymą! Esu labai susirūpinęs dėl ovuliacijos trūkumo (neigiamų testų). Ginekologijoje viskas gerai: OMT testų ar ultragarsu nėra. Ar hipotirozė gali būti ovuliacijos trūkumo priežastis?

Endokrinologė Monakova E. A. Atsakymas:
2017 m. Vasario 21 d., 13.27 val

Sveiki, ginekologai sąmoningai nustato skydliaukės hormonų kraujo tyrimą visiems planuojantiems ir jau nėščioms moterims. Netgi nepilnametis hipotyroidizmas, dėl kurio pacientas nesukelia rimtų skundų (silpnumas, mieguistumas, vidurių užkietėjimas, svorio padidėjimas, atminties praradimas ir kt.) Gali sukelti nevaisingumą. Ir nėščioms moterims ši būklė gali sukelti praleistą abortą, gimdos augimo sulėtėjimą, rimtus nukrypimus nuo vaisiaus nervų sistemos. Todėl svarbu žinoti, kiek TSH ir T4 yra laisvo pasirengiant nėštumui, o dar labiau, jei turite problemų su kontracepcija.

Sveiki, jie sakė, kad vartojate eutirox 25μg, o po 4-6 savaičių, norint kontroliuoti TSH, ir gauti rezultatus, jei jūs vartojate testus ir nustosite gerti eutirox per savaitę prieš gydytojo kelionę, tai įmanoma?

Endokrinologė Monakova E. A. Atsakymas:
2017 m. Vasario 27 d. 17:51

Sveiki, jei nustosite vartoti vaistą, tada TSH grįš į ankstesnius duomenis, kurie buvo prieš gydymą.
TSH kontrolės taškas yra suprasti, ar turite 25 μg ectirox. Jei TSH gydymo metu bus didesnis nei 4, gydytojas padidins vaisto dozę.
Reikėtų prisiminti, kad L-tiroksinas yra hormonų pakaitinė terapija. Tai neturi įtakos ligos priežastysi ir neatlieka kūno. Todėl nereikia tikėtis, kad skydliaukė staiga veiktų nepriklausomai nuo eutirokso fono.

Sveiki, man 26 metai, skydliaukės ultragarsas praėjo ilgą laiką, pasirodė, kad dešinėje pusėje yra mazgelių Man buvo išbandyta hormonų TSH - 14,10, nemokama T4 - 1,05, anti TPO - 404,2, prieš tai aš nevertino hormonų ir dabar... susituokę, 1,5 metų negali pastoti. Endokrinologas paskyrė L-teraktiną 50 - 2 savaites, o 3 mėnesius - L-teraktiną 75, nieko nepasakodamas. Prašau pasakyti, ar galiu sumažinti hormonus tokiu laikotarpiu? Labiausiai nerimą keliantis klausimas man, kai hormonus grįšiu įprastai, galiu pastoti? Labai ačiū.

Endokrinologė Monakova E. A. Atsakymas:
Kovo 3 d., 2017 m., 09:58

Sveiki, labiausiai tikėtina, kad nevaisingumo priežastis yra hipotirozė. Šiuo metu turėtumėte būti apsaugotas, nes atsitiktinė nėštumas nuo hipotirozės fono gali baigtis nesėkmingai (spontaniškas persileidimas, gimdos augimo sulėtėjimas).
Gydymas yra pagrįstas hormonų pakeičiamuoju gydymu L-tiroksinu. Tai būtina, nes jūsų skydliaukė nustojo gaminti savo hormonus. Tai atsitiko dėl to, kad audinių procese vyksta autoimuninis procesas, kuris palaipsniui naikina organo struktūrą. Dėl to sumažėja pagrindinių hormonų - tiroksino ir trijodtironino - gamyba. Dėl šios priežasties pažeidžiamos daugelio organizmo funkcijos ir būdingas gebėjimas įsivaizduoti.
Jei L-tiroksino dozė bus parinkta teisingai, hormonų fonas vėl pradės normaliai. Nedelsiant "atspėkite", kad teisinga dozė yra sunki, todėl gydytojas nurodė jums kontroliuoti po trijų mėnesių. Jei šuo metu TSH yra normalus, galite saugiai planuoti nėštumą. Niekada negalima nutraukti L-tiroksino vartojimo su hormonų kiekio normalizavimu, nes TSH vėl pakils ir T4 sumažės.

Sveikas! Klaidingai daviau 3 metų vaiką vietoj glicino L-teroksino, kas nutiks dabar?

Endokrinologė Monakova E. A. Atsakymas:
Kovo 6 d., 2017 m., 09:52

Sveiki, tokiais atvejais reikia skubios pagalbos iškviesti ar savarankiškai organizuoti skrandžio plovimą.
Jei to nedarėte iš karto, tada žiūrėkite kūdikį (kraujospūdis, pulsas, nuotaika, miegas). Reakcija priklauso nuo vaiko svorio ir vaisto dozavimo. Jei matote sveikatos pasikeitimą, paskambinkite greitosios pagalbos automobiliu.

Nursania Atsakymas:
Kovo 6 d., 2017 m., 10:24

Sveiki! Ačiū! Nepaisant to, jausmas buvo geras, ji gerai miega, nors man atrodė, kad ji ramiau, nervina, ji nuolat buvo isteriškas, todėl ji davė gliciną, o po to dvi dienas buvo stebuklingas vaikas.

Nursania Atsakymas:
Kovo 6 d., 2017 m., 10:39

vaiko svoris 15 kg ir dozė 50

Gera popietė
Planuojant nėštumą, lankėsi ginekologas-endokrinologas,
Dovanojamas kraujas. Rezultatai:
TTG 1,650 mIU / l
T4 St 8.95 pmol / l
AntTPO 1 TV / ml
Prolaktinas 12,3 μg / l
Estradiolis 23 ng / l
Gydytojas paskyrė L-tirokstiną 25 3 mėnesius.
Tada ji nuėjo į kliniką ir gydytojas sakė, kad visa norma ir nieko gerti.
Aš vartojau vaistus apie 3 savaites. Mano būklė tapo daug geresnė. Jūsų patarimas: nustokite vartoti ar stebėti ginekologo paskyrimą.
Ačiū iš anksto

Gera diena! Aukštis 1,50 svoris-43
Aš planuoju nėštumą. Gruodį TSH-5.42 gydytojas diagnozavo hipotirozę ir nustatė 25 eutiroką. Po 2 mėnesių kovo mėnesį, 07.07.03 m., Daviau TSH-3,50 mikronų ME / ml (0,40-3,77)
T4 nemokamai-1,19 (1,00-1,60), Anti TPO-6,72 (34 taškų).
Skydliaukės ultragarsas: kontūrai yra tolygūs ir skaidrūs, liauka yra tipiška, echogeniškumas yra normalus, kapsulė yra tęstinė, 0.3cm įtempimas nėra sustorėjęs, teisinga proporcija yra 4,3 * 1,2 * 10 cm, tūris yra 2,9 cm kubo.
kairioji akcijos dydis yra 4,2 * 1,4 * 1,1. Tomas 3,8 cm kubu.
Skydliaukės ultragarsinio išskyros išvados: Echografiškai mažos cistos su skydliaukės abiejų skilčių kalcinatu. Skydliaukės kairės skilties mazginis formavimasis (pagal PSO duomenis moterims norma yra nuo 4,4 iki 18 cm kubo).

Endokrinologė Monakova Ekaterina Atsakymas:
Kovo 12 d., 2017 m., 21:04

Sveiki, galite planuoti nėštumą, nes šiuo metu TSH yra normalioje diapazone. Negalima nutraukti vaisto vartojimo, nes TSH dar kartą padidėja. Būtina toliau vartoti vaistą visą nėštumo ir žindymo laikotarpį. Jei nėštumas nepasireiškia per tris mėnesius, verta pakartoti kraujo tyrimą TSH. Koncepcija geriausia, kai TSH yra mažesnis nei 2,5 mU / L.
Pasibaigus nėštumui, būtina nedelsiant išgydyti TSH (įsitikinti, kad rezultatas yra įprastoje diapazone), o po to analizuoti kartą per tris mėnesius.
Kalbant apie ultragarsą, kartą per metus kontroliuojate, kaip auga mazgas (šioje išvadoje nenurodėte jo dydžio). Jei jie yra didesni nei 10 mm, tada formavimosi punkcija turi būti atliekama ultragarso kontrole.

Sveiki, pasakyk man, jei TSH yra padidėjęs, ar tai gali sukelti cholesterolio kiekio padidėjimą?

Endokrinologė Monakova Ekaterina Atsakymas:
Kovo 12 d., 2017 m., 21:04

Sveiki, TSH pasikeitimas sako apie endokrininės sistemos sutrikimus. Ir jis yra atsakingas už daugelį procesų organizme, įskaitant lipidų metabolizmą. Padidėjęs TSH atsiranda hipotirozėje, o pagrindinė šios ligos problema sulėtina medžiagų apykaitos procesus. Cholesterolis, gaunamas iš maisto ir susidarantis kepenyse, paprastai turi atlikti savo fiziologines funkcijas (įterptą į ląstelės membraną, dalyvauja lytinių hormonų sintezėje ir kt.). Apytikriai sumažinus metabolizmą, ląstelių atsinaujinimo procesai sulėtins, atitinkamai sumažės jo vartojimas, dėl kurio padidės kraujas. Labai didelį cholesterolio kiekį retai sukelia tik girotiroidizmas, todėl reikia pakoreguoti TSH lygį, persvarstyti dietą ir gyvenimo būdą.
Nors išlaikant hipercholesterolemiją, būtina taikyti medicininę korekciją su statinais. Didelė cholesterolio koncentracija kraujagyslių sienelėje, dėl kurios padidėja insulto ir širdies priepuolių rizika. Lengviau išvengti rimtų sveikatos problemų nei juos išgydyti.

Sveiki, pasakyk man, prašau. Nieko nerūpi, išskyrus 37 temperatūrą, kuri trunka ilgiau negu per mėnesį sumažėjus imunitetui ir dažniems peršalimams. Limfocitai padidėja, o neutrofilai yra sumažėję procentais, matavimo vienete 10-9 / L, tie patys rodikliai yra normalūs, kaip sakė gydytojas, tai yra uždegiminio proceso organizme požymis ir jo temperatūra. Trombocitų skaičius padidėjo -373, esant 180-320 (nors daugelyje laboratorijos siekia iki 400). Likę testai (biochemija ir šlapimas) yra normalūs. Aš dar negavau hormonų, aš padariau skydliaukės ultragarsą (gydytojas rekomendavo kreiptis į endokrinologą). Aprašymas:
Kampas 2 mm. Struktūra yra vidutiniškai nevienalytė, echo yra normalus, mazgai nėra. Teisinga dalis - 21x17x53 (9,1 ml talpa). Struktūra yra vidutiniškai nehomogeninė, echogeniškumas yra normalus. Centrinėse skilvelių dalyse, ant nugaros paviršiaus, yra 8x4x7mm gipsošakinis mazgas su aiškiais kontūrais. Kraujo tėkmė liaukos parenchime nėra sustiprinta. Kairė dalis yra 21x14x51 (7,2 ml talpos). Dirvožemio audinio struktūra yra išreikšta nehomogeniškai su formavimu pseudo-mazgo transformacijos, echo yra normalus. Tikri mazgai nėra. Bendras skydo tūris: skydliaukės yra 16,3 ml. Regioniniai limfmazgiai: jugular grupių limfmazgiai nėra išsiplėtę, būdingi echostruktūrai. Į paratracheal regione pageidautina į kairę vizualizuojami hypoechoic limfmazgių dydis 7h7h12mm, 11h4mm, 12h4mm, 8h3mm.Zaklyuchenie: pagal Uzi mažas mazgas dešinės skilties, pasklidusių pokytis skydliaukės struktūrų būdingų autoimuninio proceso. Rekomenduojama: kraujo tyrimas dėl TSH, St. T4, kalcitonino, jonizuoto kalcio, parathormono, antikūnų prieš tireoglobuliną, antikūnų prieš tiroperoksidazę. Pasakyk man, prašau, kodėl tiek daug testų? Paprastai atrodo, kad perduodamas tik TSH, ir atrodo, kad jis yra T3 ir T4, ir aš turiu tokį rinkinį, ar tikrai turiu atlikti visas šias analizes mano situacijoje, ar galėčiau pradėti nuo kai kurių konkrečių analizių, o ne tiek? Ar dėl skydliaukės problemų gali kilti temperatūra, atsižvelgiant į tai, kad temperatūra pasireiškė dažnai peršalimo metu, kai imunitetas buvo sumažintas ir išliko toks? Ačiū iš anksto ir tikrai tikimės jūsų atsakymo. Atsiprašome, jei daug teksto, norėjau visiškai apibūdinti padėtį.

Endokrinologė Monakova Ekaterina Atsakymas:
Kovo 12 d., 2017 m., 21:07

Sveiki, kraujo pokyčiai (limfocitozė) ir padidėję limfmazgiai rodo, kad reikia ištirti, kad nebūtų Epstein-Barr viruso. Norėdami tai padaryti, atlikite IgG ir Ig M kraujo tyrimą ELV. Taip pat praeina ELISA tyrimas dėl citomegaloviruso ir herpes simplex viruso. Informuokite infekcinės ligos specialistą apie rezultatus.
Apie skydliaukę: kalcitoniną, jonizuotą kalciumą, parathormoną - tai hormonai, kurių imamasi, siekiant išsiaiškinti skydliaukės liaukų darbą. Egzamino poreikis turėtų būti susijęs su skundų buvimu ir atitinkama klinikine išvaizda. Aptarkite šį klausimą su dieninės endokrinologu.
TSH, T4 ir antikūnų prieš TPO, nes tai yra visapusiško skydliaukės ligos tyrimo dalis. Ultragarso reikia atlikti kartą per metus, siekiant kontroliuoti mazgelio augimą dešinėje.
Be tolesnio tyrimo sunku pasakyti, ar skydliaukės liga yra temperatūros pakilimo priežastis. Kartais, atsižvelgiant į hipotiroidizmo fone, sumažėja imunitetas ir dėl to papildoma EBV infekcija ir kitos problemos.

Sveiki
Mano dukrai yra 21 metai. Aukštis 162, svoris 63. Menstruacijos nuo pat pradžių (nuo 13 metų) buvo nereguliarios. Prieš 4 metus, kai buvo nustatytas dismenoras, ciklas buvo sureguliuotas, ciklas vėl buvo nutrauktas prieš metus, tyrimas atskleidė policistines kiaušides, Jess + buvo nustatytas (tęsiamas iki šiol), tada testosteronas buvo padidėjęs, kiti hormonai buvo normalūs. Ciklas normaliai grįžo, ultragarsu jau buvo normalios kiaušidės, be policistinių pėdsakų, šalutinis poveikis nėra, testosteronas buvo perleistas - normalus. Prieš šešis mėnesius pastebėjome nuolatinį kūno temperatūros padidėjimą. Išleido įvairius tyrimus, kurie nieko nerado. Prieš du mėnesius, hormonai pasidavė - TSH 4.02 FT4 16.42 TSH 3.61. Endokrinologas 2 mėnesius paskyrė 25 mg L-tiroksino, tačiau sakė, kad mažai karščiavimas gali būti susijęs su skydliaukės veikla, o po 2 savaičių vartojimo temperatūra gali sumažėti, bet to neįvyko. Praėjo du mėnesiai, pasirodė tachikardija, TSH pakartotinai praėjo 3,96, praktiškai nesumažėjo. Endokrinologas padidino dozę iki 50 mg ir pasakė, kad po 6 savaičių ją reikia iš naujo išgerti. Prašau pasakyti, ar šis gydymas yra tinkamas, ar reikia atlikti papildomus tyrimus, ar gali prireikti kreiptis į kitą endokrinologą?

Endokrinologė Monakova Ekaterina Atsakymas:
Kovo 12 d., 2017 m., 21:08

Labas, yra sudėtingas tyrimas, kuris yra nustatytas subfebrilo temperatūroje. Tai apima pilvo ultragarsą, endoskopiją, kolonoskopiją, bendrą kraujo ir šlapimo analizę, infekcijos kraują (ŽIV, RW, hepatitas, virusines infekcijas - EBV, CMV, HSV), plaučių rentgeno spindulius, Mantoux testą ir kitus.
Hipotyroidizmas gali sukelti subfebrilo temperatūrą, tačiau norint tai patvirtinti, visi kiti organai ir sistemos turi būti visiškai ištirti.
Padidėjęs vaisto dozavimas yra pateisinamas, nes jūsų dukteriui nepasireiškė reikšmingas TSH sumažėjimas 25 μg l-tiroksino. Būtina gydyti hipotiroidizmą, net jei jis nėra susijęs su subfebrilo temperatūra. Laikykitės savo dukters sveikatos būklės. Jei padidėja tachikardija, tuomet nedelsdami perkelkite kraują į TSH.

Sveiki Aš esu 22. susirūpinęs dėl nuolatinio dirglumo ir galvos skausmo.. Aš kraujo davė hormonus, rezultatas: T3 nemokamai 6.34. T4 nemokamai 20. TTG 1.27. Ką tu sakai? T3, atrodo, yra viršytas.

Endokrinologė Monakova Ekaterina Atsakymas:
2017 m. Kovo 21 d. 21:56

Sveiki, šiek tiek padidėjęs T3 ne-norminis, jei TSH yra normalus. Pagal skydliaukės patologijos duomenų analizės rezultatus jūs neturite. Norint atlikti išsamų tyrimą, reikia atlikti skydliaukės ultragarso tyrimą. Pasitarkite su dieniniu neurologu, kad išspręstumėte savo klausimą.

Analizuojant terminą apie 9 savaites, padidėjo TTG - 4,31. Ginekologas iš karto nurodė eutiroką 25 mikrogramai per dieną ir konsultavo su endokrinologu. Remiantis tankiu įrašu, 14 savaičių endokrinologas buvo atlikęs analizę. Šiandien rezultatas pasiekė 1,64 mln. TV / ml. Man buvo paskirta padidinti dozę iki 50 mikrogramų per dieną. Ir pakartokite testą 22-26 savaites. Aš nesupratau, kodėl kažką padidinti.
Nustatyta dozės padidėjimo metu TSH nepakankamai sumažėjo? Ar gali eiti pas kitą gydytoją? Aš jaučiuosi gerai, aš nesuprantu priežasčių, dėl kurių padidėja.

Endokrinologė Monakova Ekaterina Atsakymas:
2017 m. Kovo 25 d. 14:10

Sveikas, norėdamas sužinoti, kodėl reikia didinti L-tiroksino dozę, patartina patekti į jį paskirtą endokrinologą. Labiausiai tikėtina, kad gydytojas vadovavo tuo, kad terminas yra mažas, o TSH turėtų būti dar mažesnis. Bet paprastai tai būdinga pirmam trimestrui, ir jūs jau persikėlėte į antrą. Šiuo metu turite teisę aplankyti kitą specialistą, kad išklausytumėte antrą nuomonę.

Gera diena! Turiu skydliaukę stimuliuojančio hormono 13 161 ir antikūnų prieš tiroperoksidazę - 425. Mes turime užsikrėtę
L-tiroksinas (dozė 75). Nieko nieko nepasakojo. ar pakanka? Aš taip pat vartoja jodo turtą. Tikrai laukiu atsakymo.

Endokrinologas MAMA12.ru Atsakymas:
Balandžio 1 d., 2017 m., 10:15

Sveiki, Jums yra hipotirozė (skydliaukės hormonų sumažėjimas), kurį sukelia autoimuninis tiroiditas. Ši būklė atsiranda dėl netinkamo imuninės sistemos veikimo, todėl sunku pašalinti ligos priežastį. Hormonų pakaitinė terapija yra būtina, nes TSH yra labai didelis. TSH kontrolė turėtų būti atliekama po trijų mėnesių arba anksčiau, jei pasikeičia sveikatos būklė (širdies plakimas, nervingumas, apetito pokyčiai, svoris, miego sutrikimai). Jodo vaistai turi būti pašalinti, nes AIT priežastis nėra jodo trūkumas, bet autoimuninis procesas.

Sveiki, dukterys yra 17 metų. Įprasti skydliaukės liaukos, kraujo ir šlapimo pokyčiai yra normalūs. Ttg. -0,96., t4 -11,66, antikūnai prieš tirocitų peroksidazę yra mažesni nei 0,25. Nuolatinis dirglumas (priešais USE), plaukai iškrenta, yra bėrimas ant kūno. Priimdamas endokrinologą tik per savaitę, pediatras paskyrė tik jodomariną. Kokią diagnozę galima atlikti ir kokio gydymo reikia? Dėkojame už atsakymą.

Endokrinologas MAMA12.ru Atsakymas:
Balandžio 4 d., 2017 m., 08:49

Sveiki, jūsų atliktose analizėse nėra nuokrypių, bet galite apsilankyti vidaus endokrinologe tolesniam tyrinėjimui. Išvardyti skundai gali būti centrinės nervų sistemos arba virškinamojo trakto sutrikimų požymiai. Išsamų vietos gydytojo atliktą tyrimą (biocheminis kraujo tyrimas, pilvo ultragarsas, galimas EGD, koprogramos ir kt.).

Labai, man 61 metai, atsižvelgiant į ultragarso rezultatus, buvo nustatyti skydliaukės skilvelių liaukos difuziniai židinio pokyčiai, 7x6 mm, 4x4 mm, 13x2 mm mazgai. Analizės: TSH = 2,62 (norma 0,27-4,2), T4cb = 12,67 ( norma yra 12-22), ATPO = 2,5 (norma yra 1-30). Gydytojas nustatė 75 μg tiroksino, 100 mg jodomarino, 75 mg kardiomanigo. Bet jei testai yra normalūs, kodėl visi šie vaistai? Aš nepateikiau jokių skundų gydytojui. Būčiau labai dėkingas už atsakymą.

Endokrinologas MAMA12.ru Atsakymas:
Balandžio 8 d., 2017 m., 12:53

Sveiki, turėtumėte pakartotinai pasikonsultuoti su gydytoju, kad galėtumėte paaiškinti hormonų pakeičiamąją terapiją. Nodular goiteras nėra L-tiroksino paskyrimo indikacija. Cardiomagnyl taip pat turėtų būti vartojamas tik tam tikroms ligoms. Turėtumėte pažeisti mazgelį, ilgesnį kaip 10 mm. Bet šis klausimas turėtų būti išspręstas su įista, nes jo plotis yra tik 2 mm, tai gali būti per siaura, kad būtų galima išstumti.

Gera popietė Metai neveikė nėštumo metu. Jie nustatė skydliaukės liaukos problemas, išrašė l-tiroksiną 50 (tg 4,56). Iš pirmojo ciklo pasirodo esąs nėščia, aš perkrauju TNG-1,2, gydytojas pakėlė ranką ir pasakė, kad jis turėtų palikti 50. Ar gali būti skydliaukės priežastis? Ar aš ir toliau geriu 50 dozę?

Endokrinologas MAMA12.ru Atsakymas:
Balandžio 9 d., 2017 m., 08:58

Sveiki, TSH rezultatas pirmąjį trimestrą yra labai geras, todėl mažai tikėtina, kad skydliaukės problemos sukėlė persileidimą. Mes turime būti gerai ištirti dėl infekcijos, patikrinti kraujo krešėjimo sistemą. Ir nepamirškite, kad persileidimas pirmiausia yra natūralus pasirinkimas. Toliau vartokite L-tiroksiną nurodytoje dozėje ir suraskite gerą ginekologą-reproduktorių.

Gera diena! Prašau pasakyti, ką reiškia TSH - 42,5325, jei T4 yra nemokamas - 7,49 ir ​​T3 yra nemokamas - 2,16. Dėl to prieš 6 metus skydliaukė buvo nužudyta radioaktyviu jodu.
Prašau pasakykite, ką daryti. Ji padarė susitikimą, tačiau eilė yra labai toli.

Endokrinologas Atsakymas:
Gegužės 3 d., 2017 m., 10:36

Labai, vertinant pagal pateiktą informaciją, dėl difuzinio toksinio streso jus gydė radioaktyvus jodas. Šiai būkle būdingas padidėjęs hormono tiroksino (T4) kiekis ir sumažėjęs TSH kiekis (hipertirozė). Šiuo metu situacija visiškai priešinga - TSH išaugo, ir sumažėja T4 (hipotirozė). Tai yra pasekmės, atsiradusios dėl terapijos su radioaktyviuoju jodu. Hipotyroidizmo gydymo reikšmė yra hormonų pakeičiamoji terapija su L-tiroksinu. Svarbu pasirinkti tinkamą vaisto dozę, priklausomai nuo paciento amžiaus ir svorio. Tai turi atlikti visą darbo dieną dirbantis endokrinologas nuodugniai išnagrinėjus ir įvertinus pateiktus bandymų rezultatus.

Sveiki Aš turiu 9 savaičių nėštumą. Išleido TSH analizę - 2.28. Ar reikia jį sumažinti? Arba tai yra įprastas pirmojo trimestro rezultatas?

Endokrinologas Atsakymas:
Gegužės 3 d., 2017 m. 12:29

Sveiki, pirmojo trimestro metu dažniausiai pastebimi mažesni TSH skaičiai, tačiau jūsų alternatyva taip pat yra normos variantas. Antrą analizę galite atlikti per mėnesį. Jei TSH auga, reikia aplankyti endokrinologą.

Sveiki Prieš du mėnesius man diagnozuotas pirminis hipotirozė. paslaptingas 9.15. Endokrinologas paskyrė eutiroxą po 88mg (aš mačiau jį beveik du mėnesius). Šiandien gavo naują TTG 3.74 analizę. gydytojas nebuvo. Prašau pasakykite, kodėl simptomai neišnyksta. jie iš tiesų mane nerimauja (žemas slėgis 100/70 galvos svaigimas, skambėjimas ausyse, silpnumas, baimė, rankos drebėjimas (((

Endokrinologas MAMA12.ru Atsakymas:
2017 m. Birželio 13 d., 10:33 val

Labai, ligos požymiai, ypač jei jie prasidėjo ilgą laiką, retai išnyksta per pirmuosius mėnesius po gydymo pradžios. Be to, neturėtumėte pamiršti, kad išvardyti simptomai gali būti susiję ne tik su skydliaukės liga, bet ir su kitų vidaus organų ligomis.
Neįrašykite savo amžiaus ir svorio. Galbūt galite šiek tiek padidinti vaisto dozę. Tačiau reikia prisiminti, kad su perdozavimu gali atsirasti tireotoksikozės požymiai. Tai neigiamai veikia visą kūną, ypač nervų ir širdies ir kraujagyslių sistemas.

Labas vakaras, prašau pasakykite, kokie yra TSH-2.670mkme ml, AT-TPO- 16.50 TV / ml, o ultragarsas parodė tinkamą proporciją 35 * 13 * 8 mm, V 1,94 ml, likusią frakciją 31 * 8 * 9 mm, V 1,11 ml, kontūrai lygūs, struktūra smulkiagrūdis

Endokrinologas MAMA12.ru Atsakymas:
2017 m. Birželio 13 d., 10:35

Sveiki, hormoniniai lygiai yra normaliomis ribomis. Skydliaukės struktūros ultragarso anomalijos yra gana dažnos. Svarbiausia, kad nėra mazgelių.
Jodas turėtų būti vartojamas 2-3 mėnesius. Ypač jei jūs gyvenate zonoje, kurioje yra mažai jodo aplinkoje.

Gera popietė Man 36 metai. Ultragarsas atskleidė daugiakampį goitą. Formulių dydis nuo 5 iki 13 mm dešinėje skiltyje ir kairėje skiltyje yra 48 mm skersmens. Tyrimo rezultatai: skydliaukę stimuliuojantis hormonas - 1,072 MCU / ml
Triiodothyroninas nemokamas 3,21 pg / ml
Kalcis jonizuotas 1,23 mmol / l
Tai viskas, ką gydytojas nurodė atlikti testus.
Klausimas, kokie yra šie rodikliai ir kokiu tikslu gydytojas paskyrė vartoti L thyroxin 50 vienoje lentelėje. Ir yodomarinas 100
Ačiū iš anksto už jūsų atsakymą.

Endokrinologas MAMA12.ru Atsakymas:
2017 m. Birželio 15 d., 08.47 val

Sveiki, sunku komentuoti L-tiroksino paskyrimą, kaip rekomenduoja kitas gydytojas. Jis paprastai vartojamas, jei TSH yra didesnis už įprastą. Jūs nenurodote laboratorijos, kurioje atlikote kraujo tyrimą, standartą. Paprastai viršutinė riba yra 4,0 MCU / ml. Turėtumėte pasitarti su gydytoju dėl L-tiroksino paskyrimo priežasties arba apsilankyti dar viename dieniniame endokrinologe, kad galėtumėte asmeniškai ištirti ir išspręsti šią problemą.
Jūs taip pat turite skleisti tokius mazgelius, kurie yra didesni nei 10 mm.

Sveiki, aš turiu pirminį hipotirozę, gydytojas visada priskiria man tik TSH analizę, kai aš paklausiau, kodėl man nebuvo nustatyti T3, T4 antikūnai, antikūnai prieš tireoglobuliną, antikūnai prieš TP, ji man pasakė, kad diagnozė buvo padaryta ir pakanka patikrinti tik TSH. Aš norėjau iš tavęs sužinoti, ar tai tiesa? Prieš tai aš turėjau dar vieną gydytoją (aš pasikeitėu dėl judėjimo), kuris diagnozavo mane, ji visada davė man visus testus ir liudijimus, važinėdavau daug, ilgą laiką vartoju dozę. Ačiū iš anksto!

Endokrinologas MAMA12.ru Atsakymas:
2017 m. Birželio 20 d. 21:28

Sveiki, pirminis hipotiroidizmas įvyksta dėl įvairių priežasčių, tačiau jis yra elgiamasi vienodai - naudojant hormonų pakaitinę terapiją su L-tiroksinu. Ir mes galime kontroliuoti šio vaisto dozę tik TSH kraujo tyrimo pagalba. Jei esate ramesnis, galite atlikti bendrą hormoninį profilį ir tuos rodiklius, kurie anksčiau buvo atmesti iš normos. Tačiau gydymo pataisymai neturės įtakos.

Gera popietė Man 23 metai. Prieš 3 mėnesius aš padariau skydliaukės ultragarsą, diagnozavus difuzinę skydliaukės hiperplaziją 1 laipsnio diapazone. Praėjo analizė TSH-3,9 (norma 0,5-4,1), T4 laisvas-1,2 (normalus 0,85-1,85), antikūnų prieš tiroglobuliną 238,6 (normalus iki 100). Po to gydytojas paskyrė l -teroksiną 25 mg. 2 mėnesius įgijau apie 10 kg. Vėliau išlaikiau TSH-2.9 (norma yra 0,5-4,1), T4 yra laisvas-1,55 (norma yra 0,85-1,85). Po to gydytojas paskyrė gerti 50 mg terapijos. Po 15 dienų TSH-0.314 (norma 0.27-4.2) vėl išlaikė testus, o T4 buvo laisvas-1,78 (norma buvo 0,93-1,7). Dabar gydytojas nurodė gerti 3/4 dalis 50 mg l-teriksino. Bet dėl ​​to, kad padidėjau T4 hormono nemokamai, aš bijau gerti vaistus. 10 dienų nevalgiau, ar galiu vėl pradėti gerti, ar neturėčiau? Nežinodama, ką daryti, prašau pagalbos.

Endokrinologas Mama12.ru Atsakymas:
2017 m. Birželio 26 d., 21.44 val

Sveiki, turėtumėte apsilankyti dar viename dieniniame endokrinologe, kad galėtumėte išgirsti antrojo jūsų klausimo eksperto nuomonę. Šiuo metu aš jums duosiu testų švariu fone be L-tiroksino (TSH yra padidėjęs jautrumas ir T4 yra nemokamas). Ir su naujais rezultatais, susitinkate pas gydytoją.

Sveiki Vaikui yra 4 metai, įgimtas hipotiroidizmas, mes geriamojo L-tiroksino dozę 100, kraujo perteklius per TSH, jo norma O, 66 jo rezultatas yra 0,0143. Ką daryti ir kaip būti? Ačiū iš anksto

Endokrinologas Atsakymas:
Liepos 8 d., 2017 m. 13:21

Sveiki, jums reikia korekcijos gydymo, tačiau endokrinologas turėtų spręsti šią problemą po asmeninio vaiko tyrimo.

Sveiki Ar pediatrinis endokrinologas gali leisti vaikui (7 m.) Leisti L-tiroksiną, prieš tai neišbandžius skydliaukės hormonų?

Endokrinologas MAMA12.ru Atsakymas:
Liepos 15 d., 2017 m., 12:59

Sveiki, hormonų pakeičiamoji terapija turi griežtų nurodymų, todėl nerekomenduojama leisti L-tiroksino be tyrimo. Jums reikia atlikti TSH, T4 ir TPO antikūnų kraujo tyrimą. Be laboratorinių metodų, taip pat turėtų būti atliekamas skydliaukės ultragarso tyrimas.

Gera diena!
Turiu hipotirozės, endokrinologas paskyrė L-tiroksiną, kad pradėtų vartoti 25 μg per parą. Prieš pradėdamas pakartotinį egzaminavimą, turiu siųsti TTG, T4 ir TPO antikūnų tyrimus.
Pasakyk man, ar reikia nutraukti vaisto vartojimą prieš savaitę prieš bandymus? Ar galėtumėte toliau gerti?
Gydytojas šiuo klausimu nepateikė jokių konkrečių nurodymų.

gera popietė vaikas 2 g 10 mėnesių. antikūnų prieš receptorius ttg 0,4 t4-12,78, t4 viso-112,6, t3 bendras-3,5, t3-laisvių - 6,93, insulino-4,7, c-peptidas -1,210, su apkrova (po valgymo) insulino-3,6, s - peptidas-1,280, be T3-7,22. Skydliaukės ultragarsas yra normalus. Padidėjo tik T3 nemokamai. Kas tai gali būti? vaikas greitai pavargsta, yra prakaitavimas, ašarojimas, mes nesumažiname svorio ir aukščio. prasidėjo 2017 m. sausio mėn. po acetonumo. Ar turėčiau duoti Jodomariną? pas gydytoją tik per dvi savaites.

MAMA12.ru Atsakymas:
2017 m. Rugpjūčio 16 d. 21:17

Sveiki, tokiais atvejais rekomenduojama valdyti indikatorių, kuris buvo pakeistas per pirmąjį tyrimą per mėnesį. Prieš pradėdami tyrinėti endokrinologą, galite pradėti vartoti jodomariną 50 mikrogramų dozėje.

Sveiki! Diagnozė: subklinikinis hipotirozė, ttg-6,4; virš 4-16,5; St. T-7,3; Ji padavė skundą: aštriai sveria 12 kg, veido ir kojų patinimas. 51 metai, 78 kg (svoris 66 kg) aukštis-156. Gydytojas pasitraukė, gydymo nebuvo... Ar šiuo atveju galėtumėte man patarti? Ačiū iš anksto!

Gera diena!
Mama yra 80 metų.
Skydliaukės ultragarsas - be patologijų.
TSH = 7,81 μMo / ml norma = 0,27 - 4,2 μMo / ml
ST4 = 0,904 pagal normą (nurodyta laboratorijos lape) = 0,93 - 1,70
Bet! pagal informacijos straipsniuose nurodytą kursą = 0,70 - 1,71
Atskirai paminėjau, kad kreatininas taip pat padidėja = 147, kai norma yra = 44,0-80,0
Domina jūsų ekspertų nuomonė. Ar tai subklinikinis hipotirozė ar jau akivaizdu? Su tokia ribine verte ir šiuo amžiuje, ar reikia pradėti vartoti hormonus ar susilaikyti? Ačiū iš anksto.

Endokrinologas MAMA12.ru Atsakymas:
Spalio 19 d., 2017 m. 17:51

Labai, vyresnio amžiaus pacientams, TSH yra šiek tiek didesnis nei kitų kategorijų piliečiams. Taip yra dėl to, kad vartojant hormonų pakaitinę terapiją gali atsirasti komplikacijų širdies ir kraujagyslių sistemoje. Todėl vaistų vartojimas griežtai nustatomas pagal ilgalaikio padidinto TSH rodiklius, akivaizdžiai sumažėja T4 kiekis ir kai yra paciento skundai (beje, jūs nerodate, kodėl gi išbandėte testus).
Konsultuokite su dieninių endokrinologų dėl valdymo taktikos. Paprastai nustatomi kontroliniai testai po trijų mėnesių ar anksčiau, kai pablogėja.

Gera diena! Aš esu labai susirūpinęs dėl hormono TSH ir T4 nemokamai. TSH pas mane yra 2,81, o T4 yra laisvas - 12,1. Priimkite jodmarin 200 1 kartą per dieną. Nėštumas 13,6 sav. Tai yra įprasti rodikliai ir kaip tai daro vaiką?

Endokrinologas MAMA12.ru Atsakymas:
Spalio 19 d., 2017 m. 15:59

Sveiki, TSH normaliame diapazone, o T4 - apačioje. Tokiais atvejais būtina asmeniškai apsilankyti endokrinologe, kad galėtumėte įvertinti savo sveikatą ir visus rizikos veiksnius. Jei reikia, gydytojas skirs hormonų pakaitinę terapiją.

Sveiki! Mano dukrai yra 7 metai. Ji turi padidėjusį skydliaukės ultragarsą, kurio tūris yra 7,7. TSH

  • Sveiki! Mano dukrai yra 7 metai. Ji turi padidėjusį skydliaukės ultragarsą, kurio tūris yra 7,7. TTG MAMA12.ru Atsakymas:
    Lapkričio 25 d., 2017 m., 12:35

    Sveiki, turėtumėte neabejotinai aplankyti endokrinologą, nes yra žymiai sumažėjęs TSH kiekis. Tokios situacijos reikalauja gydymo. Karate klases reikėtų atidėti tol, kol bus pasirinktas tinkamas ligos gydymas.

    Gera diena! Jausmas blogas, širdies skausmas, silpnumas, prakaitavimas siaubingai. Aš esu moteris, 60 metų. Problemos su skydliaukės liga - Aš sėdžiu ant L-tiroksino. Labai sunku užsiregistruoti pas gydytoją, net mokamą endokrinologą. Štai bandymai:
    Kraujo biochemija
    Aterogeninis koeficientas - 5.7
    Didelio tankio lipoproteinai - 0,95 mmol / l
    Mažo tankio lipoproteinai - 5,05 mmol / l
    Trigliceridai - 1,59 mmol / l
    Cholesterolis - 6,39 mmol / l
    Hormonai ir navikų žymekliai
    Skydliaukes stimuliuojantis hormonas - 8.7000 μIU / ml (pirmasis toks didelis)
    Pasakyk man, ar reikia padidinti L-tiroksino dozę ir kiek?

    Endokrinologas mama12.ru Atsakymas:
    20 d. 2017 m., 00:12

    Labas, tu nenurodek T4 nemokamai ir negreitink l-tiroksino dozės. Todėl sunku pateikti konkrečias rekomendacijas.
    Reikia atkreipti dėmesį į padidėjusį cholesterolio ir didelio tankio lipoproteinų kiekį. Norint atlikti tolesnį tyrimą, jūs turėtumėte atlikti brachiocefalinių arterijų USDG. Be to, jei turite hipertenziją, artimi giminaičiai sirgo insultu arba širdies priepuoliais, tada turėtumėte pradėti vartoti statinus dozėje, kurią gydytojas paskirs po visą darbo dieną dirbančios konsultacijos.

    Sveiki Man 25 metai, aukštis 170, svoris 48 (labai sunku svorio). 2017 m. Gegužės 16 d., Atlikus ultragarsinį nuskaitymą, gavau tokį rezultatą: Echogeniškumas: parenchima yra izoechoika. Echostruktūra: nevienodos dėl izo-echogeninių mazgų su cistine deģeneracija dešinėje skiltyje 12 mm, 2,6 mm. Išvada: echo požymiai, susiję su šaknies goiteriu. Punktavimo rezultatas yra tarpdentiškas, daugiausia koloidinis goiteris, pasireiškiantis cistine degeneracija. Hormono testas man nereikėjo gydytojui ir gydymas. Po pusės metų aš einu per ultragarsą dar kartą, rezultatas yra apie tą patį: iš dambos isoechogono dešinėje. mazgas, be aktyvaus kraujo. 13mm-8mm-12mm, mazginis astenas. Šį kartą aš kreipėsi į kitą endokrinologą ir man buvo paskirtas hormonų testas. Turiu šiuos rezultatus 2017 m. Gruodžio 15 d.: mtg 3,8 (0,27-4,2 mMOD / l), at-tpo 7,58 (iki 34MOD / ml), t4free 15,77 (12-22pmol / l), prolaktinas 886, 9 (60-600 procentais folikulinėje fazėje (pristatytas pirmojoje mens džinoje). Aš kreipiuosi į savo ginekologą padidėjusio prolaktino problemai, gydytojas nurodė man alaktiną (grindis 0,25 μg per savaitę 4 savaites). Propilas alaktinas ir pakartotinai praėjo analizė, skirta prolaktinui (rezultatas 158 (norma 109-557) ir ttg), nes jis buvo artimas viršutinei ribai) (rezultatas 1,82 (norma 0,4-4,0). Aš vėl nuvyko į ginekologą ir dar 6 mėnesius prailgino gydymo kursą su alaktinu, patarė dar kartą perduodamas ttg, nes jis taip ryškiai pasikeitė ir, jei reikia, gerti L-tiroksiną). O endokrinologas, kuris iš pradžių nustatė hormonų analizę, sakė priešingai: "Nenorėčiau patarti gerti alaktiną, tai yra hormonas, kodėl turėtumėte jį gerti geriau Tazalok išlaikyti prolaktiną normaliomis sąlygomis ir yo-sen schzh 3 mėnesius. " Ir aš turiu dilemą, ką daryti, kam klausytis? Prašau patarti

    Doctor endocrinologist mama12.ru Atsakymas:
    2018 m. Sausio 30 d. 10:22

    Sveiki, apie šaknies goiterį reikia kasmet stebėti. Kol kas TSH gydymas nėra būtinas. Atsižvelgiant į padidėjusį prolaktino kiekį, mes turime toliau vartoti alaktiną. Tai ne hormonas, bet vaistas, mažinantis hormono (prolaktino) lygį. Gydymo kursas trunka mažiausiai tris mėnesius. Norint išvengti hipofizio problemų, geriau atlikti MRI tyrimą smegenyse. Tazalok - vaistažolių medicina. Ar jis išlaikys prolaktino koncentraciją, nežinoma.

    Aš 57 metų svoris 86kg gerti l-tiroksinas 100 2 mėnesiai. 2017 m. Lapkritį skydliaukė buvo visiškai pašalinta. Aš perdaviau hormonus LTG-0.08, T3-4.6 ir T4-19.9. Dabar sustiprėja sveikatos būklė, atsirado pykinimas, blogas miegas, šiek tiek drebulys, vidurių užkietėjimas ir karščiavimas. Ką turėčiau daryti? gal didelė dozė? laukia atsakymo

    Endokrinologas mama12.ru Atsakymas:
    Vasario 4 d. 2018 m. 21:31

    Sveiki, TSH kraujo tyrimas rodo, kad jis tapo mažiau nei įprasta. Paprastai tokiais atvejais mažėja L-tiroksino dozė, tačiau šiuo atveju turėtumėte apsilankyti visą dieną dirbančio endokrinologo. Jei dėl onkologijos pašalinta skydliaukė, tuomet endokrinologai visada skiria didelę L-tiroksino dozę, skirtą pasikartojančiai profilaktikai. Todėl aš nerekomendu eksperimentuoti savarankiškai.

    Maria Atsakymas:
    Vasario 6 d., 2018 m., 01:03

    Biopsijos analizė parodė, kad nėra jokios onkologijos, ačiū Dievui, tačiau prieš operaciją man buvo stiprus prakaitavimas, todėl dabar yra. Jei gydytojas sumažina dozę, ar ji gali atsikratyti šio prakaitavimo dar blogiau žiemą ir vasarą? Ar blogai, kad TSH kraujo tyrimas yra mažesnis nei įprastas?

    MAMA12.ru Atsakymas:
    Vasario 17 d., 2018 m., 10.41 val

    Sveikas, prakaitavimas gali būti ne tik dėl skydliaukės ligų. Tačiau, jei jūsų TSH yra mažesnis nei įprastas, reikėtų iš anksto tikslinti šį indikatorių (sumažinti L-tiroksino dozę). Taip pat paklauskite endokrinologo, kad galėtumėte toliau tirti lytinius hormonus (ypač testosteroną). Padarykite ginekologinį ultragarsą, kurį ištyrė neurologas.

    Victoria Atsakymas:
    Balandžio 25 d., 2018 m. 21:49

    Sveiki Turiu AIT istoriją, subklinikinį hipotiroidizmą. Anti-TPO visada yra padidėjęs, T4 yra normalus, TSH yra padidėjęs. Skundai nebuvo. Endokrinologo TSH stebimas iki 10, gydymas nebuvo nustatytas. Kai ji pastojo, per visą nėštumą ji vartojo 125 mikrogramų eutirokso, o po gimdymo ji nutrūko. Dabar nėra galimybės asmeniškai kreiptis į endokrinologą. Prašau pagalbos. Ji pradėjo svorį dramatiškai išlaikyti savo testus: TSH 11, T4 šv. 12. Pasakyk man, turėčiau pradėti vartoti eutirox ir kokia doze? Mano aukštis yra 163, tuo metu svoris yra 88 kg. Ačiū

    Endokrinologas mama12.ru Atsakymas:
    Balandžio 29 d., 2018 m., 20:20

    Labas, jums tikrai reikia hormonų pakaitos terapijos. Būtina pradėti gydymą 50 arba 75 mkg L-tiroksino. Tačiau tai turėtų būti atliekama pagal endokrinologą. TTG kontrolė po trijų mėnesių.

    Mano mergaitei yra 1 metai. TTG-2,44mkme / ml (norma yra parašyta 0,61-2,2). T4-norma-0.93. Ar ji turi Sind.Dauna. Ar verta nerimauti?

    MAMA12.ru Atsakymas:
    2018 m. Vasario 17 d., 12:13

    Sveiki, tokiose situacijose reikia kontroliuoti (dažniausiai rekomenduojama atlikti TSH po trijų mėnesių). Nedelsiant hormonai retai nustatomi. Turėtumėte apsilankyti dieninių endokrinologų, kad užtikrintumėte, jog gydytojas įvertina bendrą vaiko sveikatą.

    Sveiki! Prašau, prašau, ir kad po paskutinės endokrinologijos priėmimo aš visiškai supratau. Prieš trejus metus man diagnozuotas autoimuninis teroidas, vartojant L-tiroksiną. Diagnozės gydytojas paaiškino man, kad ttg lygis turi būti nuo 0,4 iki 4. Kas 3-4 mėnesius aš praleidžiu ttg, palaiko 2-3 lygį. Prieš savaitę buvau priėmusi kitą endokrinologą (be to, kas diagnozę negalėjo gauti). Gydytojas, pamatęs mano analizę, ttg lygus 2 (ji paėmė kovo mėn.), Teigė, kad tai yra bloga analizė, paaiškinant, kad ttg analizė turėtų būti apie 0,1-0,2, tokiu būdu padidinant L-tiroksino dozę 1,5 karto. Ką turėčiau daryti, pasakyk man?

    MAMA12.ru Atsakymas:
    Balandžio 18 d., 2018 m., 08:23

    Sveikas, antroji endokrinologė nėra visiškai teisinga, nes jo nurodyti skaičiai yra per maži ir rodo hipertiroidizmo buvimą (per daug hormonų). Šie TSH duomenys rekomenduojami pacientams, kuriems dėl skydliaukės pašalinimo atliekama operacija dėl onkologijos. Turėtumėte sekti skaičiais nuo 0,4 iki 4. Jei planuojate nėštumą, tada idealus TSH yra maždaug 2,5.

  • Galbūt Norėtumėte Pro Hormonai